PUTIN ODAO POČAST SOVJETSKOM HEROJU: Ruski predsednik obišao spomenik velikog Jurija Gagarina (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2021, 18:14

PUTIN ODAO POČAST SOVJETSKOM HEROJU: Ruski predsednik obišao spomenik velikog Jurija Gagarina (VIDEO)

Na mestu sletanja sovjetskog kosmonauta 1965. godine je podignut je obelisk visine oko 30 metara

Predsednik Rusije Vladimir Putin posetio je mesto sletanja Jurija Gagarina u Engelsu (Saratovska oblast) i položio cveće na spomenik sovjetskom kosmonautu.

Predsednika je stigao u Engels u pratnji predsednika Državne dume Vjačeslava Volodina, gubernatora Saratovske oblasti Valerija Radajeva i prve žene kosmonauta na svetu, poslanice Državne dume Valentine Tereškove.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Pre šezdeset godina, 12. aprila 1961. godine, Gagarin je izveo prvi let svemirskom letelicom "Vostok" u trajanju od 106 minuta. Ovaj istorijski događaj otvorio je put za istraživanje svemira. Posle prvog leta u svemir ljudi su posetili Mesec, a mnoge letelice su bile na raznim planetama Sunčevog sistema.

Na mestu njegovog sletanja 1965. godine je podignut je obelisk visine oko 30 metara i predstavlja raketu koja je poletela. U podnožju obeliska nalazi se skulptura prvog kosmonauta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.