Bocan-Harčenko: Strateško partnerstvo ima kosmičku perspektivu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2021, 09:58

Bocan-Harčenko: Strateško partnerstvo ima kosmičku perspektivu

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da strateško partnerstvo Rusije i Srbije ima kosmičku perspektivu.

Bocan-Harčenko je u autorskom tekstu za list "Politiku", povodom 60. godišnjice od kada je Jurij Gagari poleteo u kosmos i postao prvi čovek koji je to uradio, istakao da rusko-srpska saradnja sve više dobija inovativnu dimenziju.

"Nadamo se da ćemo u najskorije vreme sa srpskim prijateljima uspostaviti saradnju u istraživanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i korišćenju kosmičkog prostora u mirne svrhe i postići konkretne rezultate u ovoj sferi", napisao je Bocan-Harčenko.

Ruski ambasador navodi i da se Gagarin u jeku "hladnog rata" zalagao za ideale nesukobljavanja, istinskog partnerstva i ravnopravnosti, kao i da mu je drago što se njega u Srbiji sećaju sa velikom "toplinom u duši" i što se pažljivo prate novi uspesi Rusije u proučavanju kosmosa.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.