Romski par optužen za otmicu plavog anđela

Izvor: RTS, 21.Okt.2013, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Romski par optužen za otmicu "plavog anđela"

Posle saslušanja na sudu u Grčkoj, romski par, kod kojeg je pronađena plavokosa devojčica, optužen je za otmicu. U romskom naselju u kome je pronađena devojčica Marija, zaplenjeno više vrsta vatrenog oružja, narkotika, motorne testere.

Romski par, kod kojeg je policija u centralnoj Grčkoj pronašla plavokosu devojčicu, optužen je za otmicu.

Hristos Salis (39) i Elefterija Dimopulu (40) poslati su u pritvor, posle saslušanja u sudu u Larisi, koji ih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je optužio za otmicu devojčice.

Njima preti kazna od 10 do 20 godina zatvora, ukoliko se ispostavi da su krivi, prenosi AFP.

Grčka policija ranije danas objavila je fotografije stvari zaplenjenih tokom racije u romskom naselju.

Policija je u romskom naselju zaplenila motorne testere, različite vrste droga i vatreno oružje, među kojim je i pištolj u obliku olovke sa mecima.

Na fotografijama se vide laptopovi, mobilni telefoni, kreditne kartice, za koje se veruje da su ukradene, a zaplenjen je i pištolj i fantomka.

Par je u današnjem svedočenju pred istražnim sudijom rekao je da je njemu i njegovoj ženi devojčicu još kao bebu na starateljstvo dao jedan bugarski Rom i majka devojčice koja je takođe Romkinja.

Njegov advokat rekao je da je taj romski par zatražio od grčkih vlasti da lociraju mobilni telefon koji je, kako tvrde, pripadao osobi koja je posredovala u predaji tog deteta, a koji možda pripada tom bugarskom Romu, kako bi se rasvetleo taj slučaj, prenela je grčka agencija ANA.

Agencijna ANA saznaje iz sudskih izvora da je 39-godišnji Rom naveo imena i bugarskog posrednika i devojčicine rođene majke kako bi oni mogli biti pronađeni i takođe potvrdio da Marijina prava majka sada živi u Grčkoj.

Grčka policija je prošle nedelje pronašla šestogodišnju devojčicu Mariju u jednom romskom naselju kod grada Farsale u centralnoj Grčkoj.

DNK testovi potvrdili su da romski muškarac i žena, sa kojima je živela, nisu ni u kakvom srodstvu sa devojčicom, koja ima izrazito plavu kosu i svetle oči.

Grčka policija, Interpol i međunarodne organizacije koje se bave napuštenom decom, tragaju za roditeljima ove devojčice.

U međuvremenu, sudije su saslušale romski par, kod kojih je prošle nedelje pronađena devojčica. Istražnom sudiji rekli su da im je devojčicu kao bebu na starateljstvo dao jedan bugarski Rom i njena majka koja je takođe Romkinja.

Zatražili su od grčkih vlasti da lociraju mobilni telefon koji je, kako tvrde, pripadao osobi koja je posredovala u predaji deteta.

"Naši klijenti tvrde da nisu oteli dete, već da su ga usvojili, ali taj postupak, priznajem, nije obavljen legalno", kaže advokat romske porodice Kostas Kacavos.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Romski par optužen za otmicu

Izvor: Akter, 21.Okt.2013

Romski par, kod kojeg je policija u centralnoj Grčkoj pronašla plavokosu devojčicu, što je izazvalo na hiljade poziva roditelja nestale dece, optužen je danas za otmicu

Nastavak na Akter...

Romi optuženi za otmicu "plavog anđela"

Izvor: Vesti-online.com, 22.Okt.2013, 09:43

Posle saslušanja na sudu u Grčkoj, romski par, kod kog je pronađena plavokosa devojčica, optužen je za otmicu. U romskom naselju u kome je pronađena devojčica Marija, zaplenjeno je više vrsta vatrenog oružja, narkotika, motorne testere...Devojčica sa romskim parom koji ju je nezakonito "usvojio"...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.