Raspuštena Skupština Kosova. Haradinaj: Pokazana politička zrelost

Izvor: Beta, 22.Avg.2019, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspuštena Skupština Kosova. Haradinaj: Pokazana politička zrelost

Sa 89 glasova za i jednim protiv Skupština Kosova je donela odluku o raspuštanju šestog saziva kosovskog parlamenta.Prethodno je sa 103 glasa za Skupština usvojila zakon o ratifikaciji sporazuma IPA 2018 sa Evropskom unijom u iznosu od više od 90 miliona evra.Rasprave o raspuštanju Skupštine Kosova nije bilo, već su se o inicijativi koju je predstavio šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići izjasnili šefovi poslaničkih grupa.Posle današnje odluke Skupštine predsednik Kosova ima ustavni rok od deset dana da zakaže vanredne i prevremene parlamentarne izbore.Dnevnik "Koha net" je danas objavio da će izbori biti zakazani za 6. oktobra.Izvor dnevnika je rekao da će na osnovu jučerašnjeg sastanka predsednika Kosova Hašima Tačija i predsednice CIK-a Valjdete Daka, Tači zakazati izbore odmah nakon što Skupština Kosova donese odluku o raspuštanju šestog saziva parlamenta."Predsednik je rekao da će ako Skupština bude raspuštena on odmah u petak ili najkasnije u ponedeljak potpisati ukaz o datumu prevremenih izbora. On je odlučio da to bude 6. oktobra", rekao je izvor dnevnika.Haradinaj: Kosovo je pokazalo političku zrelost odlukom o raspuštanju SkupštineLider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj je danas nakon odluke Skupštine Kosova o raspuštanju šestog saziva rekao da je tom odlukom Kosovo pokazalo političku ...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Raspuštena Skupština Kosova

Izvor: EurActiv Srbija, 22.Avg.2019

Sa 89 glasova za i jednim protiv Skupština Kosova 22. avgusta je donela odluku o raspuštanju šestog saziva kosovskog parlamenta. Prištinska štampa piše da će izbori biti održani 6. oktobra.. Opširnije..

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.