Rano za susret Putin-Porošenko

Izvor: B92, 27.Maj.2014, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rano za susret Putin-Porošenko

Moskva -- Rano je govoriti o susretu pobednika predsedničkih izborima u Ukrajini Petra Porošenka i predsednika Rusije Vladimira Putina, kaže Putinov sekretar za štampu.

Dmitrij Peskov je ranije izjavio da je Putin jasno izneo svoj stav o izborima u Ukrajini, rekavši da će Rusija poštovati izbor ukrajinskog naroda i da će raditi sa formiranim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strukturama vlasti, preneo je Glas Rusije.

stovremeno, ruski predsednik izrazio je nadu da će borbe na istoku zemlje nakon izbora biti obustavljene i da će nove ukrajinske vlasti otpočeti dijalog sa građanima.

Ukrajinski oligarh, Porošenko (48), pobedio je u prvom krugu predsedničkih izbora. On je poznat kao "kralj čokolade" sa bogatstvom koje se procenjuje na 1,6 milijardi dolara.

Porošenko je poručio da neće dozvoliti da istočna Ukrajina postane druga Somalija i najavio je da će ukrajinska vojska nastaviti sa ofanzivom kako bi slomila proruske separatiste, uprkos opomenama Moskve da bi to predstavljalo "ogromnu grešku".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.