RUSKI ODGOVOR BIĆE BRUTALAN: Moskva sprema kontra mere američkim sankcijama

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2021, 20:46

RUSKI ODGOVOR BIĆE BRUTALAN: Moskva sprema "kontra mere" američkim sankcijama

Čizov je naglasio da odluka o recipročnim merama će biti doneta na političkom nivou u Moskvi

Odgovor na još jedne u nizu sankcije Evropske Unije Rusiji će uskoro uslediti, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri EU Vladimir Čižov.

- Mislim da će, postepeno, ovde u Evropi, početi da shvataju da je resurs sankcija praktično iscrpljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jer ove jednostrane restrikcije ne daju rezultate, ako se ne uzmu u obzir ruske recipročne mere koje su preduzimane i ranije. Mogu vas uveriti da će se to i sada desiti - rekao je Čižov televiziji "Rusija 24".

On je naglasio da odluka o recipročnim merama će biti doneta na političkom nivou u Moskvi.

Podsetimo, Evropska unija u utorak je prvi put uvela sankcije u okviru novog globalnog režima za kršenje ljudskih prava protiv četvorice ruskih državljana zbog hapšenja Alekseja Navaljnog.

Na sankcionom spisku nalaze se predsednik Istražnog komiteta Ruske Federacije Aleksandar Bastrikin, direktor Ruske garde Viktor Zolotov, generalni tužilac Rusije Igor Krasnov i šef Federalne kaznene službe Aleksandar Kalašnjikov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

STALNI PREDSTAVNIK RUSIJE PRI EU PORUČIO BRISELU: Uskoro ćemo odgovoriti na vaše sankcije

Izvor: Kurir, 02.Mar.2021

Moskva će uskoro odgovoriti Evropskoj uniji na sankcije, najavio je danas stalni predstavnik Rusije pri EU Valdimir Čižov i dodao da je reč o jednostranom ograničenju koje ne moće doneti rezultate,osim što će Rusija preduzeti recipročne mere.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.