RUSIJA OBJAVILA IMENA AMERIČKIH ZVANIČNIKA: Ovim ljudima je zabranjeno da više ikada kroče na rusko tlo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2021, 20:25

RUSIJA OBJAVILA IMENA AMERIČKIH ZVANIČNIKA: Ovim ljudima je zabranjeno da više ikada kroče na rusko tlo!

Spisak je podugačak

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova objavilo je imena američkih zvaničnika kojima je zabranjen ulazak na rusku teritoriju, uključujući Suzan Rajs i Džona Boltona.

Na spisku se nalaze: državni tužilac Merik Garland, direktor američkog Federalnog zatvorskog biroa Majkl Karvajal, sekretar za nacionalnu bezbednost Alehandro Malorkas, savetnik američkog predsednika za unutrašnju politiku, bivši stalni predstavnik pri Ujedinjenim nacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i pomoćnik za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs, direktor FBI-a Kristofer Rej i direktorica američkog državnog obaveštajnog rada Avril Hajnes.

Pored toga, bivšem pomoćniku predsednika Sjedinjenih Država za nacionalnu bezbednost, stalnom predstavniku pri Ujedinjenim nacijama Džonu Boltonu i bivšem direktoru CIA Robertu Vulseju zabranjen je ulazak u Rusiju.

S tim u vezi, objasnio je Lavrov, Amerikanci su na sankcioni spisak dodali osam predstavnika ruskih struktura i predstavnika administracije, uključujući predsedničku administraciju i pravobranilaštvo.

Sjedinjene Države su ranije najavile sveobuhvatne sankcije Rusiji koje uključuju mere usmerene na 32 osobe i entitete, sprovođenje zabrane kupovine ruskih državnih obveznica, počev od 14. juna, i proterivanje 10 ruskih diplomata.

Zauzvrat, rusko Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je da će odgovor Moskve na ove sankcije "biti neizbežan i smišljen" i da će biti objavljen što je pre moguće.

Vredi napomenuti da su odnosi dve zemlje napeti zbog mnogih dosijea, uključujući Siriju i Ukrajinu, i optužbi za špijunažu, mešanje u izbore i drugih.
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Rusija zabranila ulazak jednom broju članova Bajdenove administracije

Izvor: Beta, 16.Apr.2021

Rusija je objavila danas da je zabranila ulazak u zemlju za više američkih zvaničnika visokih članova administracija predsednika Džozefa Bajdena.Zabranjen je ulazak ministrima pravde i unutrašnje bezbednosti, Meriku Garlandu i Alehandru Majorkasu, savetnici za unutrašnju politiku Suzan Rajs, šefu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.