RUSIJA NALOŽILA VOJNICIMA DA SE VRATE U BAZE: Uspešno završen brzi pregled, sve spremno za odbranu zemlje

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2021, 15:06

RUSIJA NALOŽILA VOJNICIMA DA SE VRATE U BAZE: Uspešno završen brzi pregled, sve spremno za odbranu zemlje

U slučaju nepovoljnog razvoja situacije brzo će odgovoriti

Rusija je naložila vrhovnoj vojnoj komandi da od sutra započne sa postupkom vraćanja trupa u njihove stalne baze u zemlji, uz obrazloženje da je uspešno završen "brzi pregled" stanja snaga na jugu i zapadu, blizu granice sa Ukrajinom, javlja ruska novinska agencija RIA.

- Verujem da su ciljevi brzog pregleda stanja vojnih snaga u potpunosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ostvareni. Trupe su pokazale svoju sposobnost da obezbede kredibilnu odbranu zemlje - izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

U skladu sa tim je, kako dodaje, odlučio da okonča aktivnosti vojnih snaga u južnom i zapadnom vojnom okrugu.

Šojgu je rekao da će se vojnici do 1. maja vratiti u svoje baze.

Nakon nadgledanja vojnih vežbi na Krimu, Šojgu je rekao i da vojska mora biti spremna da brzo odgovori u slučaju "nepovoljnog" razvoja situacije u okviru vojne vežbe NATO-a "Branilac Evrope", prenela je agencija Interfaks.

🇷🇺 76th Guards Airborne Assault Division continues to transfer troops to Crimea

#Russia #Ukraine pic.twitter.com/TG4DMRmxXX

— 🆁🅰🅶🅴🆇 (@theragex) April 18, 2021

Multinacionalna vojna vežba "Branilac Evrope" je godišnja vojna vežba koju predvodi američka vojska, a za cilj ima izgradnju spremnosti i interoperabilnosti između američkih i drugih NATO vojnika, kao i drugih partnera.

Od marta do juna, više od 28.000 snaga iz 26 država izvodiće vežbe u više od 30 područja za obuku u desetak zemalja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija najavila povlačenje vojske sa granice sa Ukrajinom (VIDEO)

Izvor: Beta, 22.Apr.2021

Rusija je najavila da će sutra početi povlačenje svojih vojnika sa granice sa Ukrajinom i sa Krima pošto su završene vojne vežbe, saopštilo je ministarstvo odbrane."Snage su pokazale sposobnost da obezbede pouzdanu odbranu zemlje. Zato sam odlučio da završim inspekcijske aktivnosti u vojnim...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.