Rusija najavila povlačenje vojske sa granice sa Ukrajinom (VIDEO)

Izvor: Beta, 22.Apr.2021, 15:16

Rusija najavila povlačenje vojske sa granice sa Ukrajinom (VIDEO)

Rusija je najavila da će sutra početi povlačenje svojih vojnika sa granice sa Ukrajinom i sa Krima pošto su završene vojne vežbe, saopštilo je ministarstvo odbrane."Snage su pokazale sposobnost da obezbede pouzdanu odbranu zemlje. Zato sam odlučio da završim inspekcijske aktivnosti u vojnim okruzima na jugu i zapadu", na granici sa Ukrajinom, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.S obzirom na to da su ciljevi ovih vežbi "u potpunosti ostvareni", Šojgu je naložio od sutra "povlačenje snaga", dok će vojska sa Krima da se povuče u svoje baze do 1. maja.Prema ministarstvu odbrane, u manevrima je učestvovalo 10.000 vojnika, vazduhoplovstvo, oko 40 ratnih brodova, PVO i vazdušno-desantne snage.Kijev, koji se bori protiv proruskih separatista na istoku, pribojava se invazije s ciljem "uništenja".Moskva, medjutim, uverava da "nikome ne preti", a istovremeno osudjuje "provokacije" Kijeva i "preteće" aktivnosti NATO.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija najavila povlačenje vojske sa granice sa Ukrajinom

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Apr.2021

Rusija je najavila da će sutra početi povlačenje svojih vojnika sa granice sa Ukrajinom i sa Krima pošto su završene vojne vežbe, saopštilo je ministarstvo odbrane.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.