RUSI POTVRDILI, RAT SE NASTAVLJA! Turska pokreće DVE NOVE OFANZIVE protiv Kurda i sirijske vojske, sve spremno za NAPAD!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2021, 16:54

RUSI POTVRDILI, RAT SE NASTAVLJA! Turska pokreće DVE NOVE OFANZIVE protiv Kurda i sirijske vojske, sve spremno za NAPAD!

Bajden i Erdogan napravili novi dogovor?

Turska vojska se nalazi u punoj borbenoj gotovosti, po naredbi Ankare, saopštio je Sputnjiku izvor u sirijskoj opoziciji. On je naveo da su jedinice poslate u više pravaca u provinciji Idlib, u nekoliko sela u području gradova Mari i Azaz (sever Alepa), u blizini vojnog aerodroma Minig u području grada Manbidža, kao i na granicama Kamišli i Hasake.

Prema podacima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izvora, turska vojska sprema dve operacije istovremeno: na severozapad Idliba, kao podrška oružanim formacijama koje se tamo nalaze i na severoistok Sirije, protiv Sirijskih demokratskih snaga. Na pitanje, kada se očekuje početak kampanje, sagovornik je objasnio da se to može desiti u svakom trenutku. Neočekivano.

#Syria- Local sources reported that the Turkish forces have started to send new military reinforcements to de-escalation zone in #Idlib

📹 @savunmaisleri pic.twitter.com/VsPiVRnjVz

— Mete Sohtaoğlu (@metesohtaoglu) October 27, 2021

- Najverovatnije, nakon sastanka predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i predsednika SAD Džozefa Bajdena - dodao je on.

TSK'ya ait büyük bir askeri konvoy akşam saatlerinde İdlib güneyine intikal etti. https://t.co/g8wLl6vcqY pic.twitter.com/H7akhftAtp

— Yaser Emre (@yasiremres) October 26, 2021

Erdogan ranije nije isključio novu vojnu operaciju, pozivajući se na povećan broj napada Kurda na turske vojnike.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Turska vojska se sprema da izvede dve operacije u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 28.Okt.2021

Turska vojska se sprema da izvede dve operacije u Siriji, rekao je za RIA Novosti izvor u sirijskoj opoziciji. „Oružane formacije su stavljene u stanje pune pripravnosti po naređenju Ankare“, rekao je izvor. On je pojasnio da je vojska podeljena za dejstvo u više pravaca u provinciji Idlib,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.