RAZORNI TAJFUN SE PRIBLIŽAVA TOKIJU: Sprema se evakuacija 2 miliona ljudi! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Sep.2019, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAZORNI TAJFUN SE PRIBLIŽAVA TOKIJU: Sprema se evakuacija 2 miliona ljudi! (VIDEO)

Tajfun Faksaj, koji je 15. tajfun ove sezone, trenutno se nalazi na 170 kilometara južno od ostrva Ošime

Vlasti Japana preporučile su višemilionskom stanovništvu u oblastima južno od Tokija da bude spremno na evakuaciju, zbog približavanja tajfuna Faksaj.

Informaciju o evakuaciji dobilo je više od dva miliona stanovnika prefektura Šizuoke i Kangave. Za 4.000 njih izdata je preporuka za evakuaciju, a ostalima je naloženo da budu spremni za moguću evakuaciju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
If you're in central Japan, you'll most like be affected by Typhoon Faxai. Do yourself a favor: Follow these tips and see our dedicated disaster info site for updates and resources. https://t.co/etoJ3Gubex #TyphoonFaxai pic.twitter.com/Ti0DZaaAfT

— The Japan Times (@japantimes) September 8, 2019

​Prema saopštenju Glavne meteorološke službe u zemlji, tajfun Faksaj, koji je 15. tajfun ove sezone, trenutno se nalazi na 170 kilometara južno od ostrva Ošime i kreće se u pravcu sever-severozapad brzinom od 30 kilometara na čas. Pritisak u centru ciklona iznosi 965 hektopaskala. Brzina vetra ide i do 200 km na sat. Visina talasa na moru može dostići 10 metara.

Typhoon No. 15 "Faxai" will continue to move through the Kanto-Koshin region overnight. Expect strong winds and heavy rainfall as it passes through. Be prepared in case you need to evacuate. For those in Tokyo, you can find your nearest shelter here: https://t.co/7i2Gi9RE7D pic.twitter.com/UUQMZQnquq

— NERV (@EN_NERV) September 8, 2019

Zbog lošeg vremena otkazano je 206 domaćih i međunarodnih letova u nedelju uveče i ponedeljak ujutro sa tokijskih aerodroma "Narita" i "Haneda". Takođe je objavljeno da je otkazano najmanje 117 brzih vozova, koji u večernjim časovima saobraćaju između Tokija i Osake.

High heights and subsidence from a big ridge near #Faxai have stifled outflow today, and I do think the system has weakened some. However, radial outflow has improved over the past few hours, so it may be attempting one last stand. Trends next few hours could be interesting. pic.twitter.com/oBXgNDmJQO

— Ryan Allen (@1900hurricane) September 8, 2019

​Očekuje se da će se tajfun približiti Tokiju u ponedeljak u večernjim časovima. Sinoptičari upozoravaju da se u oblasti gde se nalazi Tokio očekuje i do 300 milimetara padavina, a brzina vetra može dostići i 40 metara u sekundi.

Zbog ciklona u Tokiju u jutarnjim časovima biće zaustavljen železnički saobraćaj na linijama Šonan-Šindžuku, Ueno-Tokio, Kejo, Odakju i drugim. Promene će se odraziti i na neke linije tokijskog metroa.

Buran kraj leta u Španiji - POPLAVE, OLUJE, TORNADO, BUJICE NA ULICAMA (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.