RAT SE NASTAVLJA: Oružje ne miruje, Jermenija i Azerbejdžan nastavile krvavi sukob posle neuspelih pregovora

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2020, 17:17

RAT SE NASTAVLJA: Oružje ne miruje, Jermenija i Azerbejdžan nastavile krvavi sukob posle neuspelih pregovora

Zaraćene strane se i danas međusobno optužuju za granatiranje naseljenih oblasti

Žestoke borbe oko sporne oblasti Nagorno-Karabah nastavljene su i danas, iako su šefovi diplomatija Jermenije i Azerbejdžana otputovali u Vašington na pregovore o rešavanju decenijama dugog konflikta

Američki državni sekretar Majk Pompeo zakazao je sastanak sa šefovima diplomatjia dve zemlje nakon što su propala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dva sporazuma o prekidu vatre postignuta uz posredništvo Rusije.

.

Vlasti nepriznate republike Nagorno-Karabah saopštile su da su rakete sa azerbejdžanskih položaja pale na grad Martakeret i nekoliko sela u regionu Martuni.

Azerbejdžansko ministarstvo odbrane negiralo je te tvrdnje i optužilo jermenske snage za gađanje oblasti Terter, Agdam i Agdžabedi tokom noći.

Oružani sukobi Azerbejdžana i Jermenije oko Nagorno-Karabaha eskalirali su krajem septembra. U konfliktu ima žrtava na obe strane.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šefovi diplomatija Jermenije i Azerbejdžana u Vašingtonu, borbe se nastavljaju u Nagorno-Karabahu

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2020

Jake borbe nastavile su se danas oko Nagorno-Karabaha u vreme kada se šefovi dilomatija Jermenije i Azerbejdžana nalaze u poseti Vašingtonu u nastojanju da nađu rešenje za njihov dugogodišnji sukob oko te separatističke oblasti...Američki državni sekretar Majk Pompeo sastao se danas odvojeno...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.