Putin pozvao kralja S.Arabije u RUS

Izvor: B92, 20.Apr.2015, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin pozvao kralja S.Arabije u RUS

Rusija i Saudijska Arabija spremne su za bližu koordinaciju politike u rešavanju regionalnih i međunarodnih problema, saopštili su iz Kremlja.

Kako se navodi, to je saopšteno posle razgovora ruskog predsednika Vladimira Putina sa saudijskim kraljem Salmanom bin Abdulaziz al Saudom.

"Saudijski kralj visoko je ocenio napore ruske strane u pogledu normalizacije teške situacije u Jemenu i izrazio zahvlanost Rusiji za glasanje u Savetu bezbednosti UN za Rezoluciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2216“, saopštio je Kremlj, prenela je agencija Tass.

Kako je navedeno, dvojica lidera izrazili su odlučnost da grade dalje međusobno korisnu bilateralnu saradnju u mnogim oblastima, a Putin je pozvao saudijskog kralja da poseti Moskvu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama i princ Zajed al Nahjan u Beloj kući

Izvor: Akter, 20.Apr.2015

Predsednik SAD Barak Obama sastao se danas sa šeikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamedom Bin Zajedom Al Nahjanom sa kojim je razgovarao o temama važnim za Persijski zaliv, pre svega vazdušnim napadima u Jemenu, Islamskoj državi i pregovorima sa Iranom..Obama je primio saudijskog princa u Beloj...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.