Putin, četvrt veka na čelu Rusije?

Izvor: RTS, 19.Sep.2013, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin, četvrt veka na čelu Rusije?

Vladimir Putin ne isključuje mogućnost da se i četvrti put kandiduje za predsednika Rusije. Poslednjih 13 godina Putin zauzima najviše pozicije u državi - jednom kao premijer i triput kao predsednik.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da "ne isključuje mogućnost" da se i četvrti put kandiduje za predsednika 2018. godine.

Putin je prvi put postao predsednik Rusije 2000. godine, a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << četiri godine kasnije je reizabran. Na čelu ruske vlade našao se 2008. godine, a za predsednika nije mogao da se kandiduje jer je ruski ustav dozvoljavao samo dva uzastopna mandata.

Putinu je mesto predsednika čuvao dugogodišnji saveznik Dmitrij Medvedev, navodi Asošijejted pres.

Medvedev je za vreme svog mandata predložio zakon kojim se predsednički izbori održavaju svake šeste godine.

Na izborima 2012. godine, Putin se kandidovao i osvojio izbore, nakon velikih protesta u Moskvi.

Kada su ga pitali da li će se kandidovati za predsednika i 2018, Putin je rekao da "ne bi isključio tu opciju".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin namerava još da vlada

Izvor: B92, 19.Sep.2013

Valdaj -- Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da ne isključuje da će se kandidovati za četvrti predsednički mandat 2018. godine...Ako bi imao i četvrti mandat na čelu države, Putin bi bio lider koji je najduže na vlasti u Rusiji još od sovjetskog vođe Josifa Visarionoviča Staljina...Putin...

Nastavak na B92...

Putin ne isključuje kandidaturu za četvrti mandat

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Sep.2013

Predsednik Rusije Vladimir Putin koji je trenutno u drugoj godini svog trećeg predsedničkog mandata danas je izjavio da ne isključuje mogućnost da se kandiduje ponovo na predsedničkim izborima 2018. godine, prenose ruski mediji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.