Putin: Rešenje krize u Belorusiji zadatak njenih građanam, Rusija će povući trupe sa granice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2020, 16:20

Putin: Rešenje krize u Belorusiji zadatak njenih građanam, Rusija će povući trupe sa granice

Ruski predsednik Vladimir Putin je danas na sastanku u Sočiju sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom rekao da je normalizacija situacije u ovoj zemlji zadatak njenih građana i da bi trebalo da se odvija bez spoljašnjih pritisaka.

"Naš stav je da Belorusi treba sami da se nose sa ovom situacijom, putem mirnog dijaloga i bez uplitanja i pritisaka sa strane, i da dođu do zajedničkog rešenja", rekao je Putin.

Ruski predsednik je Lukašenku predložio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da preduzme korake u pravcu obnove ekonomije pogođene pandemijom.

Putin je primetio da su zemlje širom sveta zabeležile ekonomski pad zbog korona virusa i da zbog toga moraju da budu uloženi dodatni napori, i to ne samo zbog povratka na prethodno stanje, nego i radi stvaranja uslova za rast.

Putin je rekao da će se ruske oružane snage vratiti u svoje stalne baze u Rusiji nakon završetka zajedničkih vežbi sa snagama Belorusije, prenosi novinska agencija TAS.

Rusija će Belorusiji obezbediti kredit od 1,5 mrld dolara

Rusija namerava da Belorusiji obezbedi državni kredit od 1,5 milijardi dolara, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom u Sočiju.

Putin je podsetio da je ruski premijer Mihail Mišustin ranije održao uspešne pregovore u Minsku o svim oblastima saradnje dve zemlje, uključujući i finansijsku, prenosi Sputnjik.

On je rekao da očekuje da će se informacije o kreditu odraziti na finansijskom tržištu.

Krajem avgusta Lukašenko je saopštio da će Belorusija razgovarati sa Rusijom o refinansiranju državnog duga zemlje za milijardu dolara.

Kremlj: Rusija će povući trupe sa granice sa Belorusijom

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov beloruski kolega Aleksandar Lukašenko dogovorili su se danas u Sočiju da će Rusija povući svoje trupe raspoređene duž granice sa Belorusijom, saopšteno je danas u Kremlju.

''Bitan rezultat razgovora dvojice predsednika u Sočiju je sporazum kojim se uklanjaju rezervne trupe snaga bezbednosti i Nacionalne garde, koje su bile raspoređene u blizini rusko-beloruske granice'', rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Rojters javlja da je ruska agencija Tas s prenela da je Peskov novinarima rekao da će se pripadnici jedinica koje su bile raspoređene u blizini granice sa Belorusijom, vratiti u svoje matične baze.

Kako prenosi TAS S, Peskov je rekao i da u razgovoru Putina i Lukašenka nije bilo reči o uspostavljanju ruske vojne baze u Belorusiji, što su nagoveštali neki mediji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Putin primio Lukašenka: Rešenje krize u Belorusiji je zadatak njenih građana

Izvor: Blic, 14.Sep.2020

Ruski predsednik Vladimir Putin je danas na sastanku u Sočiju sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, rekao da je normalizacija situacije u ovoj zemlji zadatak njenih građana i da bi trebalo da se odvija bez spoljašnjih pritisaka.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.