Puriša Đorđević: Nagrada FEST-a me je prijatno iznenadila

Izvor: Danas, 09.Maj.2021, 16:28

Puriša Đorđević: Nagrada FEST-a me je prijatno iznenadila

U nedelju 9. maja u Kombank dvorani, reditelj Puriša Đorđević održao je predavanje „Ejzenštajn – Pozorište”. Na osnovu knjige Vječeslava Ivanova o estetici velikana svetske kinematografije, Đorđević je izneo svoja razmišljanja o delu Sergeja Mihajloviča Ejzenštajna i njegovom radu u osvit Drugog svetskog rata, posle pakta Hitlera i Staljina o nenapadanju.
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Puriša Đorđević: Redovno sam posećivao Fest svih godina, nagrada me prijatno iznenadila

Izvor: Blic, 09.Maj.2021

Čuveni filmski reditelj i pisac Mladomir Puriša Đorđević danas je imao susret sa medijima u Kombank Dvorani povodom kratkog predavanja o režiseru Ejzenštajnu, kao i značajne nagrade „Beogradski pobednik“ koju je primio u petak od direkcije 49. Festa na samom otvaranju tog međunarodnog filmskog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.