Propali pregovori o budžetu EU za 2013. godinu

Izvor: Blic, 09.Nov.2012, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propali pregovori o budžetu EU za 2013. godinu

Pregovori između članica Evropskog parlamenta o budžzetu Evropske unije za 2013. godinu su propali, izjavio je danas u Briselu šef delegacije Evropskog parlamenta, francuski poslanik Alen Lamasur.

- Savet ministara nije bio u mogućnosti da pregovara, tako da su pregovori suspendovani - rekao je Lamasur.

- Evropska komisija sada treba da predstavi novi predlog kako bi pregovori bili nastavljeni - >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dodao je francuski poslanik.

Pregovori sa evropskim ministrima zaduženim za budžet su propali još pre samog početka, jer se traži davanje doprinosa kako bi se popunila rupa od 8,9 milijardi dolara, što je izazvalo polemike između zemalja članica.

Da bi izbegli davanje novca u gotovini, osam zemalja - Nemačka, Francuska, Velika Britanija, Švedska, Holandija, Finska, Danska i Austrija - su zatražile da se iskoriste neupotrebljeni krediti u iznosu od 15 milijardi evra. Komisija je međutim navela da je taj novac već potrošen.

Povezane vesti: Atina bez javnog prevoza uoči štrajka Grčka: Bez saglasnosti o merama u koalicionoj vladi Van Rompej predložio formiranje centralnog budžeta evrozone Kacin: Nobelova nagrada EU posebno važna za Zapadni Balkan U Grčkoj u julu rekordna stopa nezaposlenosti od 25,1 odsto

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NEMA DOGOVORA: Propali pregovori o budžetu EU za 2013. godinu

Izvor: Telegraf.rs, 10.Nov.2012, 01:20

Pregovori sa evropskim ministrima zaduženim za budžet su propali još pre samog početka, jer se traži davanje doprinosa kako bi se popunila rupa od 8,9 milijardi dolara

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.