Preminuo glumac Albert Fini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2019, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo glumac Albert Fini

Poznati britanski glumac Albert Fini, zvezda flilmova "Tom Džouns" i "Skajfol", preminuo je u 82. godini, saopštila je danas njegova porodica.

On je "preminuo mirno nakon kratke bolesti", dok su uz njega sve vreme bili njegovi najbliži, saopštila je porodica, a prenosi agencija AP.

Fini je uspeo da, u karijeri dužoj od pet decenija, izbegne svetla Holivuda, nakon što je 1963. godine stekao svetsku slavu sa glavnom ulogom u filmu "Tom Džouns". Taj film mu je doneo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prvu od pet nominacija za Oskara.

Nakon toga su usledili filmovi: "Ubistvo u Orijent Ekspresu", "Garderober", "Ispod vulkana" i "Erin Brokovič''.

U kasnijim godinama glumio je u akcionim filmovima, kao što je triler o Džejms Bondu "Skajfol" i u dva filma o Džejsonu Bornu.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanski glumac Albert Fini preminuo u 82. godini

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Feb.2019

LONDON - Poznati britanski glumac Albert Fini, zvijezda flilmova "Tom DŽouns" i "Skajfol", preminuo je u 82. godini, saopštila je danas njegova porodica.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.