Požega: Izlila se Zapadna Morava, potopila oranice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2023, 12:57

Požega: Izlila se Zapadna Morava, potopila oranice

U opštini Požega izlila se Zapadna Morava, usled obilnih padavina koje su pogodile ovaj kraj u poslednja 24 sata, i potopila oranice i poljoprivredno zemljište.

"Morava se izlila u Prijanovićima i Pilatovićima. Od 11 časova je za saobraćaj zatvoren i put između te dve mesne zajednice. Potopljeno je oko 50 hektara obradivog zemljišta", izjavio je za Tanjug Đorđe Nikitović, predsednik opštine Požega.

Za sada nisu ugrožena domaćinstva i stambeni objekti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Prema vremenskoj prognozi, padavine će u toku dana oslabiti, a njihov konačni prestanak se očekuje u sredu. Zapadna Morava se na ovom delu svog toka izlivala i ranije, usled pojačanih kišnih padavina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.