Izvor: RTS, 10.Jan.2021, 14:40

Povećanje snežnog pokrivača i u gradovima, prestanak padavina u ponedeljak

Republički hidrometeorološki zavod Srbije upozorio je na snežne padavine u Srbiji, a na jugu zemlje i na ledenu kišu.
U planinskim predelima visina snežnog pokrivača povećaće se za 20 do 40 centimetra, naročito na jugozapadu Srbije, kao i u oblasti Homolja na istoku zemlje.

U nižim predelima dalje očekuje se da će visina snega biti veća za 10 do 25 centimetra.
Slabljenje padavina očekuje se sutra pre podne i sredinom dana kada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će biti oblačno i hladno vreme.
Vetar slab i umeren, istočni i severoistočni. Najniža temperatura od -2 do 0 stepeni, a najviša od -1 do tri stepena Celzijusovih.
I u Beogradu oblačno i hladno, povremeno sa snegom. Više padavina ujutro, a u toku dana sneg će biti znatno slabijeg intenziteta i sa prekidima.
Vetar slab, istočni i severoistočni.
Temperatura od -1 do 0 stepeni.
Narednih dana takođe pretežno oblačno i hladno. Do 15. januara povremeno slab sneg, a zatim do kraja perioda uglavnom suvo sa umerenim i jakim jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom u većini mesta ispod 0 stepeni.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Snežne padavine u celoj Srbiji, prohodni putevi prvog i drugog reda; Na Zlatiboru, Pešteru i u Ivanjici pola metra snega

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2021, 04:13

U celoj Srbiji pada sneg, a najviše ga ima na planinama - na Kopaoniku više od 70 centimetara, a na Zlatiboru 50 centimetara...Na Pešterskoj visoravni snega ima više od pola metra. Saobraćaj je otežan, a na području istočne, jugoistočne i jugozapadne Srbije, kao i Kosova i Metohije na snazi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Na većini puteva ima snega od pet do 10 centimetara, prilazi zimskim turističkim centrima prohodni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2021

Putevi Srbije savetuju vozačima da budu veoma oprezni jer, pored snega koji otežava saobraćaja na mnogim putnim pravcima u zemlji, na pojedinim deonicama ima i odrona i magle...Odrona ima na putnim pravcima: Javor - Sjenica, Adrani - Kraljevo - Raška - Novi Pazar - Ribariće - državna granica sa...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.