Poseta Merkelove u korist dobrih odnosa u regionu

Izvor: RTS, 08.Jul.2015, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poseta Merkelove u korist dobrih odnosa u regionu

Direktor Vladine Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović nada se da će poseta nemačke kancelarke Angele Merkel Beogradu biti u korist dobrosusedskih odnosa u regionu i dobrih odnosa Srbije i Nemačke.
"Interesovanje Nemačke za regionalnu saradnju je ogromno i to će biti glavna tema. Ono što Merkel donosi, prema pisanju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zapadnih medija, je da se regionalnom saradnjom i rešavanjem preostalih pitanja ubrza put ovog regiona ka EU", rekao je Mihajlović u jutarnjem Dnevniku RTS-a.

Srbija se, kaže, nada i dobroj oceni za ekonomske reforme koje su do sada sprovedene.
Mihajlović je rekao da je interesovanje javnosti za posetu Merkel Beogradu veliko, da je do sada akreditovano 250 novinara, snimatelja i fotoreportera iz 65 domaćih i stranih medija, od kojih je devet iz Nemačke.
Konferenciju za novinare Angele Merkel i premijera Srbije Aleksandra Vučića, kako je naveo, prenosiće direktno sedam medija.
Poseta Merkel će, kako je dodao Mihajlović, pratiti uobičajene bezbednosne mere i tu neće biti nikakvih iznenađenja.
Nemačka kancelarka će doputovati danas u Beograd, gde će joj najpre biti priređen svečani doček ispred Palate Srbija, gde će je dočekati premijer Vučić.
Posle susreta sa predsednikom vlade Srbije planirano je i zajedničko obraćanje medijima.
Kako je ranije najavljeno u Berlinu, sa Vučićem je planirana i večera, a za četvrtak je predviđen razgovor sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, kao i razgovori sa predstavnicima civilnog društva Srbije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Poseta Merkelove za bolje odnose u regionu"

Izvor: B92, 08.Jul.2015

Nadam se da će poseta nemačke kancelarke Beogradu biti u korist dobrosusedskih odnosa u regionu i dobrih odnosa Srbije i Nemačke,izjavio je Milivoje Mihajlović...Direktor vladine Kancelarije za saradnju sa medijima rekao je da je interesovanje Nemačke za regionalnu saradnju ogromno i da će to će...

Nastavak na B92...

Nikolić od Merkelove traži podršku za poglavlja

Izvor: B92, 08.Jul.2015

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić će od nemačke kancelarke Angele Merkel podršku za otvaranje poglavlja u razgovorima EU i Srbije do kraja godine...Nikolić će u susretu sa Merkelovovm izraziti zadovoljstvo izuzetno dobrim bilateralnim odnosima Srbije i Nemačke, uključujući i privrednu saradnju,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.