Podignute dve optužnice zbog havarije u Moskovskom metrou

Izvor: Blic, 25.Jul.2014, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignute dve optužnice zbog havarije u Moskovskom metrou

Protiv dve osobe podignuta je optužnica za kršenje pravila bezbednosti u krivičnom postupku zbog havarije u Moskovskom metrou, u kojoj su život izgubile 23 osobe a više od 100 je povređeno, saopštio je danas predstavnik Istražnog komiteta Rusije Vladimir Markin. Glavni kontrolor šina Moskovskog metroa Valerij Baškatov

On je precizirao da je optužnica podignuta protiv glavnog kontrolora šina Moskovskog metroa Valerija Baškatova i njegovog pomoćnika Jurija Gordova zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kršenja pravila bezbednosti.

Istraga smatra da Baškatov i Godorov nisu na valjan način obavili radove na postavljanju skretnice radi puštanja u saobraćaj nove deonice kod razdvajanja koloseka stanica "Park pobede - Slovenski bulevar".

Vatrogasci na mestu nesreće

"Te radnje, zajedno sa radnjama drugih osumnjičenih u tom krivičnom postupku dovele su do havarije koja je imala za posledicu iskakanje voza iz šina i pogibiju 23 osobe, kao i nanošenje različitih telesnih povreda kod više od 150 putnika metroa", naveo je Markin.

U najskorije vreme će biti podignuta optužnica protiv još dvojice osumnjičenih - direktora za proizvodnju firme podizvođača "Spektehrekonstrukcija" Anatolija Kruglova i zamenika načelnika sektora za kapitalni remont šinske službe Moskovskog metropolitena Alekseja Trofimova, dodaje ruska agencija i podseća da su sva četvorica privedena.

U nesreći su poginule 23, a povređeno je više od 100 osoba

Markin je saopštio da se nastavlja tehnička, hemijska, sudsko-medicinska i druga kriminalistička ekspertiza koja će omogućiti da se ustanovi uzrok havarije i da se, uz ostale dokaze u tom krivičnom postupku, ustanove svi osumnjičeni.

Pročitajte još: Smenjen direktor moskovskog metroa Dan žalosti u Moskvi zbog pogibije 22 putnika u metrou TRAGEDIJA U MOSKVI Zbog pada napona stradala najmanje 21 osoba, više od 160 povređenih

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Podignute optužnice zbog nesreće u Moskovskom metrou

Izvor: NaDlanu.com, 25.Jul.2014

Zbog havarije u Moskovskom metrou, u kojoj su život izgubile 23 osobe a više od 100 je povređeno, protiv dve osobe je podignuta optužnica za kršenje pravila bezbednosti u krivičnom postupku, saopštio je predstavnik Istražnog komiteta Rusije Vladimir Markin...On je precizirao da je optužnica...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.