Počela završna konvencija Srpske u Mitrovic, došao Dačić

Izvor: Blic, 15.Nov.2013, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela završna konvencija Srpske u Mitrovic, došao Dačić

U centru Kosovske Mitrovice danas je počela završna konvencija Gradjanske inicjative "Srpska", na kojoj će govoriti i premijer Srbije Ivica Dačić. Planirano je da Dačić govori na tom skupu i pozove Srbe da izađu na ponovljene lokalne izbore u Kosovskoj Mitrovici u nedelju, 17. novembra.

Zajedno s Dačićem, skupu na Trgu Šumadija u Kosovskoj Mitrovici prisustvuju i ministarka energetike Srbije Zorana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Mihajlović iz Srpske napredne stranke i potpredsednik Socijalističke partije Srbije Žarko Obradović.

Građani koji su došli na skup nose zastave Srbije, a na bini je razvijen transparent na kome piše Gradjanska inicijativa "Srpska". Uoči skupa na Trgu Šumadija u Kosovskoj Mitrovici, emitovana je pesma "Ovo je Srbija".

Sa centralnog gradskog trga Šumadija, na kojem će u podne biti održan miting “"Srpske"”, uklonjeni su putnički automobili koji su bili parkirani, bina je natkrivena specijalno za ovu priliku, a policija je zatvorila sve prilazne ulice.

U severnom delu Kosovske Mitrovice vidljivo je počano prisustvo pripadnika Kosovske policije.

Na centralnom gradskom trgu stacionirano je jedno vatrogasno vozilo, a kroz grad se mogu videti i mobilne patrole Kfora.

Kosovska Mitrovica je izlepljena plakatima Građanske inicijative "“Srpska"” na kojima je lik vicepremijera Aleksandra Vučića.

Dačić je juče izjavio da je na ponovljenim lokalnim izborima u nedelju ključno političko pitanje hoće li Srbin ili Albanac biti gradonačelnik severnog dela tog grada.

Srpski premijer je rekao da se tačno zna koliko glasova Srbi treba da osvoje da bi dobili gradonačelnika, istakavši da, ako se to ne želi, onda ulazimo u velike probleme.

Prema njegovim rečima, tu bi trebalo da bude i sedište zajednice srpskih opština i da se izgradi administrativna zgrada koja će predstavljati vlast na Kosovu za 10 opština gde su Srbi većina.

- To je mnogo značajna i jaka poruka i mislim da do sada nismo imali na Kosovu značajniji politički trenutak od ovog kada je reč o srpskom narodu - poručio je premjer.

U nedelju, 17. novembra, u severnom delu Kosovske Mitrovice biće ponovljeno glasanje na lokalnim izborima na tri biračka mesta.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela završna konvencija Srpske u Mitrovici, došao Dačić

Izvor: Blic, 15.Nov.2013

U centru Kosovske Mitrovice danas je počela završna konvencija Gradjanske inicjative "Srpska", na kojoj će govoriti i premijer Srbije Ivica Dačić. Planirano je da Dačić govori na tom skupu i pozove Srbe da izađu na ponovljene lokalne izbore u Kosovskoj Mitrovici u nedelju, 17. novembra...Zajedno...

Nastavak na Blic...

Mihajlović: Izlazak na izbore čuva radna mesta

Izvor: Akter, 15.Nov.2013

Ministarka energetike Zorana Mihajlović pozvala je građane Kosovske Mitrovice da u nedelju izađu na ponovljene izbore

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.