Peskov: Rusija nije inicijator pogoršanja odnosa sa SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2021, 13:03

Peskov: Rusija nije inicijator pogoršanja odnosa sa SAD

Saopštenja zvaničnog Vašingtona u kojima se tvrdi da su SAD spremne da se uključe u dijalog sa Rusijom, u suprotnosti su sa stvarnim akcijama, što nanosi štetu bilateralnim odnosima, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Čuli smo takođe reči američkih kolega o spremnosti za otpočinjanje dijaloga o pitanjima od zajedničkog interesa. Međutim, ove američke izjave se nažalost ne podudaraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa određenim postupcima", izjavio je Peskov, a prenosi ruska agencija TAS S.

Te konkretne akcije su, kako dodaje, ono što šteti bilateralnim odnosima.

Peskov je naglasio da je za obnavljanje odnosa Rusije i SAD neophodna politička volja obe strane.

"Ovde je potrebna obostrana politička volja. Predsednik (Vladimir) Putin je više puta iskazao svoju političku volju, govoreći da smo zainteresovani za izgradnju i obnavljanje odnosa sa Sjedinjenim Državama", istakao je Peskov.

Portparol Kremlja je ukazao da Rusija nije preduzela ništa što bi moglo naštetiti odnosima sa Sjedinjenim Državama, i da nije inicijator njihovog pogoršanja.

Govoreći o potencijalnom sastanku predsednika Rusije Vladimira Putina sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim, Peskov je rekao da je Putin spreman da razgovara o bilateralnim odnosima, ali da pitanje Krima nije na dnevnom redu.

"Sam predsednik je rekao da je moguće razgovarati o bilateralnim odnosima, ali pitanje Krima ne postoji", izjavio je portparol Kremlja.

Osvrnuo se i na odnose sa Belorusijom, navodeći da belorusko nepriznavanje Krima kao dela Rusije ne ometa dijalog i odnose sa Minskom.

"Ovo je suvereno pravo Belorusije (da ne prizna Krim kao deo Rusije), i to ne komplikuje dijalog", izjavio je ruski zvaničnik.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Peskov: Rusija nije inicijator pogoršanja odnosa sa SAD

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Apr.2021

MOSKVA - Saopštenja zvaničnog Vašingtona u kojima se tvrdi da su SAD spremne da se uključe u dijalog sa Rusijom, u suprotnosti su sa stvarnim akcijama, što nanosi štetu bilateralnim odnosima, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.