PREPOLOVIO SE BROD KOD MAURICIJUSA: I pored ispumpavanja u brodu je ostalo još nafte

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Avg.2020, 19:24

PREPOLOVIO SE BROD KOD MAURICIJUSA: I pored ispumpavanja u brodu je ostalo još nafte

Kompanija je poslala stručnjake koji pomažu u saniranju štete.

Nasukani japanski brod iz kojeg su iscurile tone nafte u blizini zaštićenih područja kod ostrva Mauricijus u Indijskom okeanu prepolovio se na dva dela, saopštili su danas zvaničnici, a preostalo gorivo se rasipa u tirkizne vode.

Fotografije sa lica mesta koje su napravli vladine službe za sanaciju štete prikazuju brod koji se prepolovio na dva dela.

Većina, ako ne i svih preostalih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 3.000 tona goriva, ispumpane su s broda tokom protekle nedelje, pošto su grupe za zaštitu životne sredine upozorile da bi šteta na koralnim grebenima i nekad netaknutim priobalnim područjima mogla biti nepopravljiva.

Brod MV Vakašio naleteo je na greben 25. jula, a trup mu je naprsao nakon nekoliko dana od udara talasa.

Mauritius braces as oil-oozing ship off coast breaks apart https://t.co/dXpYMz9g9q

— ST Foreign Desk (@STForeignDesk) August 15, 2020

Oko 1.000 tona goriva počelo je da curi 6. avgusta. Vlasnik Nagašiki Šiping rekao je da su zanemarljive količine goriva ostale na brodu i nakon ispumpavanja.

MAURITIUS ECOSYSTEM WILL TAKE 10 YEARS TO RECOVER AFTER OIL SPILL

On July 25, the cargo ship MV Wakashio ran aground on a reef off the south-west coast of Mauritius, https://t.co/5cMxo7lOxd

— Caribbean disaster (@BagalueSunab) August 15, 2020

Istražuje se zbog čega je brod skrenuo sa kursa, budući da je trebalo da se nalazi najmanje 16 kilometara od obale.

🇲🇺Hint okyanusunda yer alan ada ülkesi Mauritius açıklarında karaya oturan 200 ton dizel ve 3.800 ton fuel-oil taşıyan Japon dökme yük gemisi 'MV Wakashio' ikiye ayrıldı. Bölgede çevre felaketi devam ediyor. pic.twitter.com/iUfFC9vbAb

— Gündem Yazarı (@gundemyazari_TR) August 15, 2020
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PREPOLOVIO SE BROD SA KOGA CURE TONE NAFTE: Gorivo se sliva u tirkizne vode, KATASTROFA KOD RAJSKOG OSTRVA (VIDEO)

Izvor: Kurir, 15.Avg.2020

Nasukani japanski brod iz kojeg su iscurile tone nafte u blizini zaštićenih područja kod ostrva Mauricijusa u Indijskom okeanu prepolovio se na dva dela, a preostalo gorivo se rasipa u tirkizne vode.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.