PREOKRET! Pauza u pregovorima o Bregzitu do sredine nedelje: Nekoliko KLJUČNIH pitanja nije rešeno?

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2018, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREOKRET! Pauza u pregovorima o Bregzitu do sredine nedelje: Nekoliko KLJUČNIH pitanja nije rešeno?

Pregovarači Evropske unije i Britanije privremeno će pauzirati u razgovorima o postizanju dogovora o Bregzitu i sačekati ishod samita sredinom predstojeće nedelje, pre nego što budu nastavili s daljim pregovorima, javlja Rojters pozivajući se na četiri neimenovana izvora iz EU.

- Uprkos konstruktivnim i intenzivnim pregovorima, nekoliko ključnih pitanja i dalje nije rešeno. Nisu planirani dalji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pregovori uoči Evropskog saveta. Pregovarač EU obavestiće lidere koji će onda proceniti dosadašnji napredak - rekao je visoko pozicionirani diplomata EU.

Prema navodima drugih neimenovanioh izvora, pregovač EU za Bregzit Mišel Barnije informisaće lidere preostalih 27 država članica o pregovorima kada se susretnu na večeri u Briselu u sredu, dan pre redovnog sastanka EU, kojem će prisustvovati i britanska premijerka Tereza Mej.

Podsetimo, portal "Politiko" je ranije danas preneo informaciju da je u Briselu je postignut sporazum o povlačenju Britanije iz EU koji će osigurati bezbedan izlazak Londona iz bloka uz prelazni period čime će biti sprečeni ekonomski potresi, a pozvali su se na trojicu neimenovanih diplomata iz evropskog bloka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Intenzivirani pregovori o Bregzitu uoči samita EU

Izvor: N1 televizija, 14.Okt.2018

Pregovori o budućim odnosima Evropske unije i Velike Britanije posle njenog istupanja iz članstva intenzivirani su u nedelju sa serijom sastanaka organizovanih u poslednjem trenutku u Briselu, tri dana uoči ključnog samita lidera EU o tom pitanju...Britanski ministar za Bregzit Dominik Rab se u Briselu...

Nastavak na N1 televizija...

Pauza u pregovorima o Bregzitu

Izvor: B92, 15.Okt.2018, 08:33

Brisel -- Pregovarači EU i Britanije privremeno će pauzirati u razgovorima o postizanju dogovora o Bregzitu i sačekati ishod samita sredinom nedelje, javlja Rojters..."Uprkos konstruktivnim i intenzivnim pregovorima, nekoliko ključnih pitanja i dalje nije rešeno. Nisu planirani dalji pregovori uoči...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.