Intenzivirani pregovori o Bregzitu uoči samita EU

Izvor: N1 televizija, 14.Okt.2018, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intenzivirani pregovori o Bregzitu uoči samita EU

Pregovori o budućim odnosima Evropske unije i Velike Britanije posle njenog istupanja iz članstva intenzivirani su u nedelju sa serijom sastanaka organizovanih u poslednjem trenutku u Briselu, tri dana uoči ključnog samita lidera EU o tom pitanju.

Britanski ministar za Bregzit Dominik Rab se u Briselu sastao s pregovaračem EU Mišelom Barnijeom.

Barnije je posle razgovora rekao da nije još >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << postignut dogovor.

Izvori bliski tim razgovorima saopštili su da je ostalo "još nekoliko problema da se reši", među kojima je pitanje granice sa Irskom.

Ambasadori EU danas su održali sastanak iako nije bio ranije predviđen, takođe posvećen Bregzitu.

Intenziviranje pregovora dešava se pre samita EU 17. i 18. oktobra. Ranije je bilo predviđeno da na tom sastanku budu završeni pregovori između Londona i Brisela, ali obe strane već pominju novi samit polovinom novembra za završetak pregovora.

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker ocenio je pre dva dana da je neophodno ostvariti značajan napredak pre postizanja dogovora o Bregzitu.

Britanska premijerka Tereza Mej sa svoje strane pokušava da postigne konsenzus o svom planu za Bregzit pred sednicu vlade u utorak koja prethodi samitu EU u sredu u Briselu.

Bregzit zvanično stupa na snagu 29. marta 2019. godine.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Pauza u pregovorima o Bregzitu

Izvor: Danas, 14.Okt.2018

London i Brisel napraviće pauzu u pregovorima o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije i neće se ponovo sastajati pre evropskog samita, zakazanog za sredinu iduće sedmice, potvrdili su danas evropski izvori na koje se pozivaju zapadne agencije. Članak Pauza u pregovorima o Bregzitu se pojavljuje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.