POLJANSKI OSUO PALJBU SA PRED SKUPŠTINOM UN: Nacrt ukrajinske rezolucije je opasniji od Korone

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2020, 01:37

POLJANSKI OSUO PALJBU SA PRED SKUPŠTINOM UN: Nacrt ukrajinske rezolucije je "opasniji od Korone"

Ruski diplomata je ocenio da tekst koji je predložila Ukrajina "reflektuje ludilo"

Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN, Dmitrij Poljanski, ocenio je danas pred Generalnom skupštinom svetske organizacije da je nacrt ukrajinske rezolucije u UN "opasniji od kovida-19", poželevši Ukrajini "brzi oporavak od virusa Majdanskog ludila".

Komentarišući nacrt ukrajinske rezolucije o "problemima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << militarizacije Kirma, Crnog i Azovskog mora", ruski diplomata je ocenio da tekst koji je predložila Ukrajina "reflektuje ludilo" i da tu nije reč o Krimu, već o pogoršanju odnosa Kijeva prema Moskvi, koji postaje sve više anti-ruski.

- Kijev nije u stanju da prihvati da je narod Krima samostalno odlučio o svojoj sudbini - poručio je Poljanski i konstatovao da je retorika Kijeva, ispunjena mržnjom i nacionalizmom, iznedrila ovakvu rezoluciju koja nema nikakvog uticaja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.