POKS : Ispravna odluka Srba sa Kosova i Metohije da ne učestvuju na izborima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Nov.2022, 15:06

POKS : Ispravna odluka Srba sa Kosova i Metohije da ne učestvuju na izborima

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) traži od Vlade Srbije da jasno upozori predstavnike EU da će proglasiti ništavnim Briselski sporazum ukoliko privremene institucije na Kosovu i Metohiji istraju u nameri da održe izbore 18. decembra u četiri opštine na severu, bez učešća Srba.

"Pozdravljamo odluku Srba da ne učestvuju na lažnim izborima. Odavno upozoravamo na štetnost Briselskog sporazuma po srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << interes na Kosovu i Metohiji. Sada kada je više nego jasno da ni jedna tačka sporazuma od koje Srbi mogu imati korist nije sprovedena, a svaka koja je u interesu Albanaca jeste, ostalo je samo da Srbija zapreti njegovim ukidanjem i vraćanjem na stanje pre Briselskog sporazuma. To naša država treba da uradi ukoliko secesionisti izaberu na nelegalnim izborima u četiri srpske opštine svoje predstavnike" - izjavio je potpredsednik Skupštine Srbije, predsednik POKS, Vojislav Mihailović.

"Odluka o raspisivanju izbora sa namerom da se na njima, u slučaju bojkota Srba, izaberu Albanci, doneta je sasvim sigurno uz saglasnost vodećih zemalja EU, Nemačke i Francuske, kao metoda pritiska na Srbiju da prihvati njihov predlog sporazuma između Beograda i Prištine. Srbija treba jasno da odgovori da je taj predlog neprihvatljiv, ali i da će Briselski sporazum biti doveden u pitanje ukoliko ne odgovore secesioniste u njihovoj nameri da održe nelegalne izbore" - dodao je Mihailović.

LSV i Mlada Vojvodina podstiču mržnju među građanima Novog Sada

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) traži da Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) prestane sa šovinističkom kampanjom koju nedeljama sprovodi u Novom Sadu prema svim građanima koji se ne osećaju Vojvođanima, nego Srbima i građanima Srbije.

Ekstremno-radikalno- militarističko krilo LSV koje sebe zove "Mlada Vojvodina" nedeljama putem plakata širi mržnju među Novosađanima ispisivanjem parola "Vojvodina Vojvođanima!". Na ovaj način oni šalju jasnu poruku svima koji se ne osećaju po nacionalnosti ili regionalnoj pripadnosti kako oni žele, da nisu dobrodošli kao građani.

POKS poziva državu, ako postoji, da reaguje i zaštiti ustavno-pravni poredak naše zemlje, koji Vojvodinu tretira kao deo Srbije, a sve građane u njoj kao jednake.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

POKS: Srbi ne treba da idu na izbore

Izvor: Danas, 16.Nov.2022

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) pozvao je Vladu Srbije da upozori predstavnike Evropske unije da će proglasiti ništavnim Briselski sporazum ako privremene institucije na Kosovu i Metohiji istraju u nameri da održe izbore 18. decembra u četiri opštine na severu, a bez učešća Srba.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.