PAŠINJAN HITNO POZVAO PUTINA! Jermenski lider dobio brutalan odgovor od ruskog predsednika

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2021, 18:38

PAŠINJAN HITNO POZVAO PUTINA! Jermenski lider dobio brutalan odgovor od ruskog predsednika

Generalštab Oružanih snaga Jermenije 25. februara je zahtevao ostavku premijera zemlje

Predsednik Rusije Vladimir Putin i jermenski premijer Nikol Pašinjan razgovarali su telefonom o situaciji u Jermeniji, saopštio je portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov.

Peskov je naveo da je telefonski razgovor održan na inicijativu jermenske strane.

- Razgovarano je o situaciji u Jermeniji ... Putin >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se založio za održavanje reda i mira u Jermeniji i rešavanje situacije u okviru zakona - precizirao je Peskov.

- Ruski lider takođe je pozvao sve strane na uzdržanost - dodao je portparol Kremlja.

Podsetimo, , rekavši da političko rukovodstvo vodi državu u opasnom pravcu. Zahtev za ostavkom dogodio se nakon što je šef vlade razrešio dužnosti prvog zamenika načelnika Generalštaba general-pukovnika Tirana Hačatrjana, koji je ranije kritikovao premijerove izjave o sistemima "Iskander".

Kao odgovor na to, premijer Nikol Pašinjan izjavio je da je izvršen pokušaj prevrata i pozvao građane da se okupe na Trgu republike kako bi "odbranili revoluciju". Takođe je rekao da je potpisao odluku o razrešenju dužnosti načelnika Generalštaba Oružanih snaga Jermenije Onika Gasparjana. Međutim, predsednik još uvek nije potpisao ovaj dokument.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uključio se i Putin: U Jermeniji napeto - ostavke, rakete... Predsednik ima tri dana VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 25.Feb.2021

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je danas telefonom sa jermenskim premijerom Nikolom Pašinjanom o situaciji u Jermeniji...Putin je pozvao sve strane da pokažu uzdržanost, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov..."Putin je govorio u prilog održavanja reda u Jermeniji i rešavanja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.