Ovo je kamiondžija-neonacista koji je ubio repera u Atini i izazvao proteste širom Grčke

Izvor: Blic, 21.Sep.2013, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je kamiondžija-neonacista koji je ubio repera u Atini i izazvao proteste širom Grčke

Neonacista osumnjičen za ubistvo antifašističkog muzičara, koje je izazvalo proteste širom Grčke i podiglo društvene tenzije, danas se pojavio pred sudom uz veliko obezbeđenje.

Kamiondžija Jorgos Rupakijas (45), koji je, navodno, priznao da je blizak sa neonacističkom partijom Zlatna zora, stigao je u sudnicu u Pireusu, blizu Atine, noseći majicu purpurne boje i pancir.

On se pojavio pred istražnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sudijom uz veliko obezbeđenje, dok su policija i specijalne snage opkolile sud, prenosi AFP.

Rupijakis je osumnjičen da je izboo nožem na smrt 34-godišnjeg hip hop muzičara Pavlosa Fisasa, zvanog Kila P, u sredu ujutro u radničkom delu Atine Keracini.

Policija kaže da je on priznao zločin ubrzo nakon hapšenja.

Zlatna zora je brzo demantovala veze sa navodnim ubicom, ali su se uskoro pojavile slike na kojima Rupakijas učestvuje u aktivnostima stranke, a članovi njegove porodice su, navodno, radili za tu organizaciju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka: Optužen za ubistvo repera

Izvor: B92, 21.Sep.2013

Atina -- Neonacista koji je bio osumnjičen da je ubio levičara i poznatog grčkog muzičara Pavlosa Fisasa danas je zvanično optužen za ubistvo...Njemu je određen pritvor nakon saslušanja...Optuženi Jorgos Rupakijas, kamiondžija star 45 godina, došao je jutros u sud uz veliko policijsko obezbeđenje,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.