Opet jak potres u Japanu, nema opasnosti od cunamija

Izvor: B92, 20.Avg.2016, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opet jak potres u Japanu, nema opasnosti od cunamija

Japan je, drugi dan zaredom, pogodio snažan zemljotres, jačine šest stepeni po Rihterovoj skali, a nema podataka o nanetoj šteti ili eventualnim žrtvama.

Epicentar zemljotresa registrovan je u vodama kod severnih japanskih obala, 167 kilometara od grada Mijako, saopštio je Američki geološki zavod.

Nema opasnosti od cunamija posle potresa na dubini od 10 kilometara, saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Japanska meteorološka služba.

Do zemljotresa je danas u Japanu došlo samo dan nakon što je potres jačine 5,3 stepeni registrovan kod severoistočne obale te zemlje u regionu Ibaraki, južno od Fukušime.

Zvaničnici navode da nuklearna centrala u Fukušimi, koja je oštećena u cunamiju uzrokovanom zemljotresom 2011. godine, nije pokazala znake neregularnih nivoa radijacije posle jučerašnjeg potresa, prenosi francuska agencija.
Pogledaj vesti o: Cunami u Japanu,   Japan,   Cunami,   Zemljotres u Japanu

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jak zemljotres u Japanu, nema upozorenja na cunami

Izvor: N1 televizija, 20.Avg.2016

Plitki zemljotres jačine šest stepeni Rihtera pogodio je severnu obalu Japana, saopštio je Američki geološki institut...Zvaničnici su saopštili da nema izveštaja o materijalnoj šteti i ljudskim žrtvama. Ovo je drugi snažan zemljotres koji je registrovan 167 kilometara od grada Mijako, prenosi...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.