Odata pošta stradalima od kasetnih bombi 1999. u Nišu

Izvor: Blic, 07.Maj.2014, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odata pošta stradalima od kasetnih bombi 1999. u Nišu

Niš - Polaganjem venaca i pomenom kod niške pijace odata je pošta civilnim žrtvama stradalim od kasetnih bombi na današnji dan 1999. u Nišu.

Odavanje pošte žrtvama stradalim od kasetnih bombi pre 15 godina organizovala je gradska opština Crveni krst.

Od kasetnih bombi kod niške pijace i u ulicama pored zgrade Univerziteta u Nišu, kao i u blizini Kliničkog centra Niš smrtno je stradalo u jednom danu 15 civila, a više desetina je ranjeno.

Niš >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je napadnut 7. maja 1999. u 11.20, kada je NATO avijacija na gradske kvartove kod zgrade Univerziteta, gradske pijace i Kliničkog centra bačila više tovara sa kasetnim bombama.

Na grad je tokom 78 dana vazdušnih napada bačeno 324 projektila, medju njima i osam takozvanih grafitnih bombi, a ukupno je život izgubilo 56 civila, policajaca i pripadnika vojske iz Niša.

NATO avioni su na Niš bacili ukupno 36 kontejnera kasetnih bombi, grad je 40 puta bombardovan, od toga 28 puta noću i 12 puta po danu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

“Možemo oprostiti, ne smemo zaboraviti”

Izvor: NTV.rs, 07.Maj.2014

Polaganjem venaca ispred zgrade Banovine obeleženo je 15 godina od bombardovanja Šumatovačke ulice, kada je u napadu kasetnim bombama život izgubilo sedmoro ljudi. Među njima i 26-godišnja Ljiljana Spasić koja je bila u sedmom mesecu trudnoće.. Pod parolom “Možemo oprostiti, ne smemo zaboraviti”,...

Nastavak na NTV.rs...

Stradalima od kasetnih bombi 1999. u Nišu odata pošta (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 07.Maj.2014

Od kasetnih bombi kod niške pijace i u ulicama pored zgrade Univerziteta u Nišu, kao i u blizini Kliničkog centra Niš smrtno je stradalo u jednom danu 15 civila, a više desetina je ranjeno

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.