OKRUGLI STO POMIRENJA! ČETIRI DRŽAVE PONUDILE LUKAŠENKU POSREDNIŠTVO: Izolacija nije put ka procvatu i razvoju

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2020, 18:33

OKRUGLI STO POMIRENJA! ČETIRI DRŽAVE PONUDILE LUKAŠENKU POSREDNIŠTVO: "Izolacija nije put ka procvatu i razvoju"

Predsednici četiri države smatraju da hitno treba osloboditi uhapšene učesnike protesta i prekinuti istragu protiv njih.

Predsednici Poljske, Litvanije, Letonije i Estonije predložili su svoju pomoć u rešavanju krize u Belorusiji.

U zajedničkom saopštenju se naglašava da "izolacija nije put ka procvatu i razvoju".

- Spremni smo da predložimo naše posredništvo u cilju postizanja mirnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rešenja krize u Belorusiji i jačanja nezavisnosti i suvereniteta Belorusije - navodi se u dokumentu.

Predsednici su pozvali zvanični Minsk da sazove nacionalni okrugli sto pomirenja na kojem bi učestvovali vlasti zemlje i predstavnici civilnog društva.

U saopštenju se nalazi poziv na "deeskalaciju napetosti, hitni prekid upotrebe sile protiv svojih građana, obustava nasilja i poštovanje osnovnih ljudskih prava i sloboda".

- To bi bio korak ka početku istinskog nacionalnog dijaloga. Sigurni smo da je dijalog najbolji put ka socijalnom razvoju, diskusiji na temu reformi i budućnosti Belorusije - zaključili su autori saopštenja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Četiri zemlje se nude Lukašenku kao posrednici u rešavanju beloruske krize

Izvor: B92, 13.Avg.2020

Predsednici Poljske, Litvanije, Letonije i Estonije predložili su svoju pomoć u rešavanju krize u Belorusiji.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.