OGLASIO SE MINISTAR ZDRAVLJA: Apsolutno nema mesta za paniku zbog koronavirusa, sve i da se pojavi u Srbiji, mi smo potpuno spremni!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2020, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OGLASIO SE MINISTAR ZDRAVLJA: Apsolutno nema mesta za paniku zbog koronavirusa, sve i da se pojavi u Srbiji, mi smo potpuno spremni!

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je u Palati Srbija, posle sastanka sa direktorom Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Hansom Klugeom, rekao da je bilo očekivano da se srpski državljani na kruzeru zaraze.

- Dvoje državljana Srbije, članova posade na kruzeru "Diamond Princess" koji su zaraženi koronavirusom, verovatno će ostati u Japanu na lečenju - izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da će pružiti maksimalnu pomoć.

- Mislim da neće ići na to da rizikuju da te pacijente šalju dalje, da budu u kontaktu sa više ljudi, nego da će preuzeti da ih oni leče. O tome će oni morati da odluče. Kakvu god odluku budu doneli, mi smo spremni da je poštujemo - rekao je Lončar na pitanje novinara gde će biti smešteno dvoje državljana Srbije zaraženih koronavirusom i kada će biti iskrcani sa broda.

Lončar je u Palati Srbija, posle sastanka sa direktorom Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Hansom Klugeom, rekao da je bilo očekivano da se srpski državljani na kruzeru zaraze.

- Ako se od jedne osobe zarazi njih 695, mala verovatnoća bi bila da neće još neko - rekao je Lončar.

On je naveo da se iz dana u dan prati situacija u vezi sa našim državljanima na kruzeru i da će biti urađeno sve što je do zdravstvenog sistema Srbije i do države Srbije.

- Ali, u ovoj situaciji moramo da poštujemo dogovor i ono što se bude dogovorilo tamo na licu mesta - rekao je Lončar.

On je podvukao da je zdravstveni sistem Srbije spreman da sve dogovore poštuje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Lončar: S mučninom sam gledao film Vladalac

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Feb.2020, 12:12

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je pokušao da odgleda film "Vladalac" sa "ozbiljnom mučninom u želucu", ali, kako je rekao, "kao član Vlade mora te stvari da odgleda"...On je rekao da je u filmu video ljude koji hoće da predstave da im je Aleksandar Vučić "jedini krivac...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.