OČAJNIČKI POTEZ PUTINA Vašington prokomentarisao susret lidera Rusije i Severne Koreje

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Sep.2023, 15:05

"OČAJNIČKI POTEZ PUTINA" Vašington prokomentarisao susret lidera Rusije i Severne Koreje

Pojedini američki mediji su naveli da su SAD i te kako zabrinute zbog moguće vojne saradnje Rusije i Severne Koreje.

Vašington ocenjuje da je susret severnokorejskog lidera Kim Džong Una i ruskog predsednika očajnički potez Vladimira Putina.

- Međunarodni izgnanik morao je da putuje duž svoje zemlje da bi zatražio pomoć u ratu koji je očekivao da će dobiti u prvom mesecu. Okarakterisao bih to kao da moli za pomoć - rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << portparol Stejt departmenta, Metju Miler, opominjući da će novi paket sankcija biti uveden ukoliko se sklopi bilo kakav dogovo o oružju.

🇺🇸💥🇰🇵 The US will impose new sanctions against Pyongyang if North Korea provides weapons to the Russian Federation for the war against Ukraine, - US State Department spokesman Matthew Miller#VeracityNews #UkraineRussiaWar #ukrainecounteroffensive #Ukraine #Russia #ukrainewar pic.twitter.com/UDMFExCVy0

— Veracity News (@VeracityNewss) September 12, 2023

Miler je rekao da Putin putuje sa "šeširom pod rukom" na pregovore koji bi trebalo da se održe narednih dana u Vladivostoku, na dalekom istoku Rusije, nakon što je propustio samit Grupe 20 u Nju Delhiju zbog svog statusa "izgnanika".

- Podsetiću obe zemlje da bi bilo kakav transfer oružja iz Severne Koreje u Rusiju bio u suprotnosti sa više rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Naravno da smo agresivno sprovodili naše sankcije protiv onih koji finansiraju ratne napore Rusije i nastavićemo da sprovodimo te sankcije i nećemo oklevati da uvedemo nove sankcije prema potrebi - rekao je Miler.

S druge strane, pojedini američki mediji su naveli da su SAD i te kako zabrinute zbog moguće vojne saradnje Rusije i Severne Koreje, koja je ionako u centru pažnje zbog prečestih lansiranja interkontinentalnih balističkih raketa koje mogu da nose bojeve nuklearne glave.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.