Novi udari Haftarovih snaga: Ubijeno najmanje 40 ljudi

Izvor: B92, 03.Jul.2019, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi udari Haftarovih snaga: Ubijeno najmanje 40 ljudi

Tripoli -- Najmanje 40 osoba je rano jutros ubijeno, a 80 ranjeno u vazdušnom udaru na pritvorski centar za migrante u predgrađu Tripolija, glavnog grada Libije.

Ovo je najveći broj žrtava nekog vazdušnog udara od kako su snage lojalne Halifi Haftaru pre tri meseca pokrenule ofanzivu za zauzimanje prestonice koja je pod kontrolom medjunarodno priznate vlade, prenosi Rojters.

Kako se napominje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << migrantski centar se nalazi u blizini vojnog kampa.

Vlada u Tripoliju je saopštila da je na desetine ljudi ubijeno ili ranjeno u napadu za kog je optužila "ratnog zločinca Halifa Haftara".

Agencija UN za izbeglice u Libiji osudila je napad na migrantski centar, u kom je bilo 616 migranata i izbeglica, većinom iz Afrike, navodi AP.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.