KRVAVO U LIBIJI! U žestokim vazdušnim napadima na Tripoli poginulo 40 ljudi, ranjeno 80! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2019, 07:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRVAVO U LIBIJI! U žestokim vazdušnim napadima na Tripoli poginulo 40 ljudi, ranjeno 80! (FOTO)

Najmanje 40 osoba je poginulo, a 80 ranjeno u vazdušnom napadu na migrantski kamp u predgrađu Tripolija u Libiji, saopštio je portparol medicinske službi Malik el Mursit.

- U vazdušnom napadu čiji je cilj bio centar za ilegalne imigrante u regiji Tadžura, poginulo je 40 migranata različitih afričkih nacionalnosti, a 80 je ranjeno - rekao je El Mursit.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Prema njegovim rečima, službe hitne pomoći nastavljaju da pružaju pomož žrtvama.

Odeljenje Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR) u Libiji izrazilo je zabrinutost zbog vazdušnog napada.

At least 40 dead after air strike hits migrant centre in Libya https://t.co/tUwCdJS2d0 via @IrishTimesWorld

— Irish Times World (@IrishTimesWorld) July 3, 2019

​- UNHCR je ozbiljno zabrinut zbog vesti o vazdušnom napadu na centar za pritvor Tadžur na istoku Tripolija i podatke o poginulim izbeglicama i migrantima. Civili nikada ne bi trebalo da budu meta - navodi se u saopštenju organizacije na Tviteru.

Međunarodno priznata vlada sa sedištem u Tripoliju izjavila je u saopštenju da je desetine ljudi ubijeno i ranjeno u vazdušnom napadu od strane "ratnog zločinca Kalife Haftara".

UNHCR is extremely concerned about news of airstrikes targeting Tajoura detention centre East of Tripoli, and accounts of refugees and migrants deceased.

Civilians should never be a target.

— UNHCR Libya (@UNHCRLibya) July 2, 2019

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vazdušni napad na migrantski kamp u predgrađu Tripolija

Izvor: Vostok.rs, 03.Jul.2019

Najmanje 40 osoba je poginulo, a 80 ranjeno u vazdušnom napadu na migrantski kamp u predgrađu Tripolija u Libiji, saopštio je portparol medicinske službi Malik el Mursit.. „U vazdušnom napadu čiji je cilj bio centar za ilegalne imigrante u regiji Tadžura, poginulo je 40 migranata različitih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.