Cvetković: Milijarda od obveznica nije za izbore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2011, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Milijarda od obveznica nije za izbore

BEOGRAD -

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da će investicioni fondovi koji su kupili obveznice države Srbije do srede, 28. septembra, uplatiti milijardu dolara za njih i da taj novac neće biti korišćen za predizbornu potrošnju.

"Pare neće ići odmah u potrošnju, koristiće se za refinansiranje kratkoročnih kredita, a onda regularne aktivnosti kao što smo i do sada finansirali", rekao je premijer televiziji B92 upitan o tome kako će se novac trošiti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
On je istakao da Srbija neće doživeti "grčki scenario", odnosno da neće doći u situaciji da ne može da vrati svoje dugove. "Postavili smo okvire, čvrsto se držimo tih okvira i sigurno je nećemo napraviti bilo kakav grčki scenario", rekao je Cvetković.

Premijer je rekao da je zaduženje posledica deficita u državnom budžetu koji ne može da se pokrije iz drugih sredstava, jer je, kako je naveo, privatizacija završena.

"Nije tačno da će biti prevelika potrošnja u predizbornom periodu. Nivo potrošnje je odredila Skupština glasajući za budžet", rekao je Cvetković i podsetio da je deficit u državnom budžetu usaglašen i s Međunarodnim monetarnim fondom.

Upitan o nezaposlenosti koja je oko 20 odsto, on je rekao da je to jedan od razloga što Srbija ima deficit u budžetu, jer pokušava da što više novca "upumpa" u privredu i stvori nova radna mesta.

Na pitanje da prokomentariše činjenicu da i sindikati i poslodavci kritikuju vladu, Cvetković je rekao da je to znak da vlada ne zauzima ničiju stranu već da radi svoj posao.

Premijer je izrazio uverenje i da će vladajuća koalicija na čijem je čelu pobediti na sledećim izborima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvetković tvrdi da novac od obveznica nije za izbore

Izvor: Blic, 26.Sep.2011

Premijer Mirko Cvetković izjavio danas da je optimista u pogledu budućnosti Srbije i njenih evropskih integracija i izrazio očekivanje da će posle parlamentarnih izbora vladu formirati koalicija koja je sada na vlasti...Cvetković je istakao, gostujući na Televiziji B92, da takvo očekivanje zasniva...

Nastavak na Blic...

Novac od obveznica nije za izbore

Izvor: NaDlanu.com, 26.Sep.2011

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je u ponedeljak da će investicioni fondovi koji su kupili obveznice države Srbije do srede, 28. septembra, uplatiti milijardu dolara za njih i da taj novac neće biti korišćen za predizbornu potrošnju... "Pare neće ići odmah u potrošnju, koristiće se...

Nastavak na NaDlanu.com...

Omogućiti kretanje medjunarodnih snaga Kosovom

Izvor: Beta, 27.Sep.2011, 00:01

BEOGRAD, 26. septembra 2011. (Beta) - Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da Kfor ne treba da se bavi uklanjanjem barikada na severu Kosova - jer to nije mandat tih snaga, ali je istakao da medjunarodnim snagama treba omogućiti slobodu kretanja čitavom pokrajinom...Upitan šta Srbija...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.