Nova talačka kriza u Parizu, dvoje ubijeno!

Izvor: Mondo, 09.Jan.2015, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova talačka kriza u Parizu, dvoje ubijeno!

List "Mond" (Le Monde) piše da su odjeknuli pucnji u istočnom delu Pariza, i da je zatim jedan napadač uzeo taoce u jednoj prodavnici. U pucnjavi su stradale dve osobe. Napadač traži puštanje braće Kuaši.

Foto: AP Photo/ Francois Mori

Jedan od otmičara je uslovio puštanje talaca prekidanjem potera za braćom Kuaši.

“Neću da stane dok ne pustite braću”, navodno je poručio otmičar, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a prenose mediji

Listu "Mond" je potvrđeno da su najpre odjeknuli pucnji na stanici metroa Por de Vensen, na kojoj saobraća linija Pariz 1, a da se zatim naoružani napadač zatvorio u jednu košer bakalnicu gde, prema policijskim izvorima, drži taoce.

List piše da je napadača bilo dvojica, i da su najpre pucali u jedan butik, da bi se zatim razdvojili. Jedan je ušao u bakalnicu, a drugi pobegao.



Prema poslednjim informacijama napadač u radnji drži pet osoba, među kojima su i žena i deca.

Član policijskog sindikata Roko Kontendo kaže da je jedan muškarac, u 12. arondismanu Pariza, naoružan sa dva oružja, tipa Kalašnjikov, najpre ranio jedno lice, pre nego što se zabarikadirao u bakalnici.

UPDATE: At least two dead in shootout in eastern Paris - Local media http://t.co/cI8cztQjE6pic.twitter.com/jSwLHQuUPZ

— RT (@RT_com) January 9, 2015

Predsednik Francuske Fransoa Oland nalozio je ministru unutrašnjih Bernaru Kaznevu da obiđe mesto otmice u Parizu, a antiteroristričke jedinice su već na licu mesta.

Okolne ulice su zatvorene za saobraćaj, a list dodaje da je "veoma verovatno" da je napadač u prodavnici ubica iz Monruža.

Vensen je jedna od najnaseljenijih opština u Evropi, i nalazi se sedam kilometara istočno od centra Pariza.

Na licu mesta je veliki broj policajaca u pancirima, navode očevici.

Severoistočno od Pariza se od jutros odvija prava drama. U toku je talačka kriza u industrijskoj zoni u Damartan on Gelu gde policija pregovara sa dvojicom osumnjičenih za ubisto 12 ljudi u redakciji "Šarli ebdo."

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi napad: Pucnjava u istočnom delu Pariza!

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jan.2015

List "Le monde" piše da su odjeknuli pucnji u istočnom delu Pariza, i da je zatim napadač uzeo taoce u jednoj prodavnici.

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.