Nisu potvrđeni kandidati Srpske liste za gradonačelnike opština na severu Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Apr.2019, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nisu potvrđeni kandidati Srpske liste za gradonačelnike opština na severu Kosova

Centralna izborna komisija Kosova (CIK) nije potvrdila danas kandidate Srpske liste (SL) za gradonačelnike četiri opština na severu Kosova jer za taj predlog nisu glasali članovi iz Samoopredeljenja.

Za potvrđivanje kandidata je glasalo sedam članova CIK-a iz ostalih stranaka, dok su se članovi iz Samoopredeljenja uzdržali, što je onemogućilo obezbeđivanje osam glasova što predstavlja dve trećine ukupnog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << broja od 11 članova CIK-a.

Dva člana pokreta Samoopredeljenje izjasnila su se protiv potvrđivanja kandidata SL za gradonačelnike na predlog Kancelarije za registraciju političkih partija i potvrđivanje.

Prema kosovskom zakonodavstvu o izborima na odluke CIK-a se mogu podneti žalbe Izbornoj komisiji za predstavke i žalbe, Vrhovnom i Ustavnom sudu Kosova. Očekuje se da će Izborna komisija za predstavke i žalbe na osnovu žalbe SL potvrditi njene kandidate za gradonačelnike.

Predsednik Kosova Hašim Tači je za 19. maj zakazao vanredne izbore za gradonačelnike opština Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić jer su gradonačelnici tih opština u novembru prošle godine podeli ostavke na svoje funkcije posle uvodene taksi od 100 odsto na robu koja se uvozi iz Srbije i Bosne i Hercegovine i hapšenja četvorice osumnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.