Nikovic: Orban će podržati SVM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2012, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikovic: Orban će podržati SVM

BEOGRAD -

Ambasador Mađarske u Beogradu Oskar Nikovic izjavio je da će premijer Mađarske Viktor Orban podržati Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojećim izborima u Srbiji, prenosi dnevnik "Danas" u izdanju od petka.

Nikovic je za "Danas" rekao da podrška koju će Orban u izbornoj kampanji pružiti SVM predstavlja nastavak podrške Mađarske evropskom putu Srbije.

Mađarski ambasador je potvrdio da je Orban prihvatio poziv predsednika SVM Ištvana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Pastora da podrži tu stranku na predstojećim izborima u Srbiji i da lično učestvuje u izbornoj kampanji, zbog čega će u aprilu posetiti Vojvodinu.

"Premijer Orban, koji se tako energično zalagao da se Srbiji dodeli status kandidata za članstvo u EU i posle ostvarenja tog cilja smatra da je potrebno osnažiti evropsku poziciju ove zemlje. Stoga, odlučio je da prihvati poziv SVM, manjinske i regionalne stranke, jedne od stranaka u Srbiji sa jasnom proevropskom agendom", naveo je on.

Nikovic je ocenio da je veoma važno podsticati mađarske glasače da aktivno učestvuju u oblikovanju proevropske politike i u Vojvodini i na nivou republike, ali i da daju svoje glasove za stranku koja će "najprijemčivije" zastupati interese njihove nacionalne zajednice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.