Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Maj.2017, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić odlikovao ambasadore Belorusije, Rusije i Azerbejdžana

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je danas u Beogradu odlikovanja za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa ambasadorima Belorusije, Rusije i Azerbejdžana.

Orden srpske zastave drugog stepena, za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Rusije Nikolić je uručio ruskom ambasadoru Aleksandru Čepurinu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
"Poseban značaj za mene ima činjenica da odlikovanje uručujete Vi koji ste u proteklih pet godina uradili mnogo toga za Srbiju i za rusko srpske veze", kazao je Čepurin.

On je rekao da je kada je stigao u Beograd od patrijarha Irineja dobio povelju. "Rekao sam tada da je to očigledno učinjeno kao 'avans'. U nekom smislu danas doživljavam ovu visoku nagradu kao avans", kazao je Čepurin zahvaljujući na priznanju i dodao da će uraditi sve što zavisi od njega u daljem jačanju rusko-srpskih veza.

Čepurin je predsedniku Srbije uručio ikonu koju je osveštao patrijarh moskovski Kirilo a koja je namenjena crkvi Svetog Dimitrija u Bajčetini čiji je ktitor Nikolić.

Nikolić je Orden srpske zastave drugog stepena, za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Belorusije uručio i ambasadoru Belorusije u Beogradu Vladimiru Čuševu, dok je isto priznanje za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Azerbejdžana uručio ambasadoru te zemlje Eldaru Hasanovu.

Predsednik je uručio i Zlatnu medalju za revnosnu službu, za zasluge i izuzetne rezultate u obavljanju poverenih dužnosti i zadataka od značaja za Srbiju, Luki Radovanoviću iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čuševu: Orden znak prijateljstva između dve zemlje

Izvor: Beta Video, 29.Maj.2017

BEOGRAD - Ambasadoru Belorusije u Beogradu Vladimiru Čuševu Niklić je uručio Orden srpske zastave drugog stepena, za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa izmedju Srbije i Belorusije. On je rekao da je ovaj orden znak prijateljstva između dve zemlje....

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Hasanov: Priznanje velika čast i odgovornost

Izvor: Beta Video, 29.Maj.2017

BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je uručio priznanje za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Azerbejdžana uručio ambasadoru te zemlje Eldaru Hasanovu. On se zahvalio na priznanju koje je dobio i rekao da je za njega to velika čast...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Nikolić odlikovao ambasadore Belorusije, Rusije i Azerbejdžana

Izvor: RTS, 29.Maj.2017

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je u Beogradu odlikovanja za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa ambasadorima Belorusije, Rusije i Azerbejdžana. . Orden srpske zastave...

Nastavak na RTS...

Ordeni trojici ambasadora

Izvor: Večernje novosti, 29.Maj.2017

Predsednik Tomislav Nikolić uručio Orden srpske zastave drugog stepena ambasadorima Rusije, Belorusije i Azerbejdžana PREDSEDNIK Tomislav Nikolić uručio je u ponedeljak Orden srpske zastave drugog stepena, za zasluge u razvijanju prijateljskih odnosa, ambasadorima Rusije, Belorusije...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.