Neonacista iz Grčke pred sudom zbog ubistva muzičara

Izvor: Blic, 21.Sep.2013, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neonacista iz Grčke pred sudom zbog ubistva muzičara

Neonacista osumnjičen za ubistvo antifašističkog muzičara, koje je izazvalo proteste širom Grčke i podiglo društvene tenzije, danas se pojavio pred sudom uz veliko obezbeđenje. Neonacisti: Pripadnici Zlatne zore

Kamiondžija Jorgos Rupakijas (45), koji je, navodno, priznao da je blizak sa neonacističkom partijom Zlatna zora, stigao je u sudnicu u Pireusu, blizu Atine, noseći majicu purpurne boje i pancir.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
On se pojavio pred istražnim sudijom uz veliko obezbeđenje, dok su policija i specijalne snage opkolile sud, prenosi AFP.

Rupijakis je osumnjičen da je izboo nožem na smrt 34-godišnjeg hip hop muzičara Pavlosa Fisasa, zvanog Kila P, u sredu ujutro u radničkom delu Atine Keracini.

Policija kaže da je on priznao zločin ubrzo nakon hapšenja.

Zlatna zora je brzo demantovala veze sa navodnim ubicom, ali su se uskoro pojavile slike na kojima Rupakijas učestvuje u aktivnostima stranke, a članovi njegove porodice su, navodno, radili za tu organizaciju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ovo je kamiondžija-neonacista koji je ubio repera u Atini i izazvao proteste širom Grčke

Izvor: Blic, 21.Sep.2013

Neonacista osumnjičen za ubistvo antifašističkog muzičara, koje je izazvalo proteste širom Grčke i podiglo društvene tenzije, danas se pojavio pred sudom uz veliko obezbeđenje...Kamiondžija Jorgos Rupakijas (45), koji je, navodno, priznao da je blizak sa neonacističkom partijom Zlatna zora,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.