Nema priče: Haradinaj odbacio predlog EU za Trepču

Izvor: Vesti-online.com, 05.Feb.2019, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema priče": Haradinaj odbacio predlog EU za Trepču

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj odbacio je danas mogućnost pregovora o statusu rudarskog kombinata Trepča u dijalogu Beograda i Prištine u Briselu.

On je povodom izjave portparolke EU Maje Kocijančič da pitanje statusa Trepče treba da bude deo dijaloga Beograda i Prištine na Fejsbuku napisao da je takav stav "neprihvatljiv", jer "krši >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << suverenitet države Kosovo".

Haradinaj je naveo da Trepča nije otvoreno pitanje u odnosima Beograda i Prištine, i da građani i institucije Kosova nikad neće dozvoliti pravljenje "lažnih tema", čiji je cilj, po njegovom mišljenju, podela Kosova.

Maja Kocijančič izjavila je ranije da pitanje statusa Trepče treba da bude rešeno kroz pravno obavezujući sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, i naglasila da "sva otvorena pitanja u odnosima dve strane treba da se reše kroz finalizaciju dijaloga, jednom i zauvek".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemamo šta da pričamo o "Trepči" sa Srbima! Haradinaj opet minira dijalog: ODBACIO PREDLOG EU

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2019

Premijer lažne države Ramuš Haradinaj odbacio je danas mogućnost pregovora o statusu rudarskog kombinata "Trepča" u dijalogu Beograda i Prištine u Briselu...On je povodom izjave portparolke EU Maje Kocijančić da pitanje statusa Trepča treba da bude deo dijaloga Beograda i Prištine na Fejsbuku...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

REKAKCIJA NA STAV EU Kosovski ministar ekonomije i razvoja: Politika ne bi trebalo da se meša u "Trepču"

Izvor: Blic, 05.Feb.2019

Kosovski ministar ekonomije i razvoja Valdrin Ljuka izjavio je danas da kompleks rudnika "Trepča" dobro funkcioniše sa tehničkog aspekta i da postoji spremnost sa srpske strane, ali da se situacija može promeniti u slučaju da se politika umeša.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.