Nedovoljan uticaj Amerike: Diplomate G20 pripremile kompromisne formulacije o ukrajinskom sukobu

Izvor: B92, 09.Sep.2023, 11:14

Nedovoljan uticaj Amerike: Diplomate G20 pripremile kompromisne formulacije o ukrajinskom sukobu

Diplomate zemalja G20 pripremile su kompromisne formulacije o sukobu u Ukrajini.

One su slične onima koje su bile usaglašene na samitu G20 2022. godine, objavila je agencija "Blumberg“, pozivajući se na neimenovane izvore.

"Diplomate članica G20 sastavile su kompromisne formulacije povodom ukrajinskog sukoba, prevazišavši neslaganja Moskve i ostalog dela grupe. Formulacije su umnogome slične >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << onima koje su bile usaglašene na samitu G20 na Baliju u Indoneziji 2022. godine“, prenosi agencija, pozivajući se na izvore, upoznate sa situacijom.

"Blumberg“ ističe da formulacije još treba da odobre lideri zemalja G20.

"Sada kada su visoki zvaničnici postigli dogovor, to se čini potpuno izvesnim“, ispričali su agenciji neimenovani izvori.

Osamnaesti samit G20 održava se od 9-10. septembra u prestonici Indije Nju Delhiju. Događaju neće prisustvovati ni ruski predsednik Vladimir Putin ni kineski lider Si Đinping. Rusiju će na forumu predstavljati šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, a Kinu premijer Državnog saveta te zemlje Li Ćijang.

Na događaj su pozvani svi lideri zemalja članica, kao i lideri još devet zemalja: Bangladeša, Egipta, Španije, Mauricijusa, Nigerije, Holandije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Omana i Singapura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Diplomate G20 rade na kompromisu o Ukrajini - Blumberg

Izvor: Vostok.rs, 09.Sep.2023

 . Diplomate iz Grupe 20 iznele su kompromis o sukobu u Ukrajini u zajedničkoj izjavi koja bi trebalo da bude usvojena posle samita, izjavio je Blumberg pozivajući se na izvore.. Kako je dogovoren „kompromisni jezik“ o G20, diplomate su uspele da „prevaziđu razlike između Moskve i...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.