Najnoviji satelitski snimci pokazali: Počelo pregrupisavanje FOTO

Izvor: B92, 21.Feb.2022, 11:41

Najnoviji satelitski snimci pokazali: Počelo pregrupisavanje FOTO

Najnoviji satelitski snimci pokazuju da je došlo do novog raspoređivanja oklopne opreme i ruskih vojnika na nekoliko lokacija u blizini granice s Ukrajinom.

Te snimke u nedelju je objavila američka kompanija "Maksar teknolodžis", koja već sedmicama prati gomilanje ruskih snaga, prenosi Rojters.

Nova aktivnost primećena je nakon što je Rusija produžila vojne vežbe u Belorusiji, iako je trebalo da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << one budu završene u nedjelju. Time je samo pojačan strah među zapadnim silama od neposredne ruske invazije na Ukrajinu, preneo je Jutarnji list.

Nova aktivnost predstavlja promenu obrasca prethodno uočenog raspoređivanja borbenih grupa, tenkova, oklopnih transportera, topova i opreme za podršku, navodi se u saopštenju "Maksara".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NAJNOVIJI SATELITSKI SNIMCI Amerikanci u strahu: Počelo raspoređivanje, rat sve izvesniji?! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2022

Najnoviji satelitski snimci pokazuju da je došlo do novog raspoređivanja oklopne opreme i ruskih vojnika na nekoliko lokacija u blizini granice s Ukrajinom...Te snimke u nedelju je objavila američka kompanija "Maksar Tehnolodžis", koja već sedmicama prati gomilanje ruskih snaga, prenosi Rojters...Nova...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.