Na prvom onlajn međunarodnom takmičenju Fakulteta umetnosti 150 takmičara

Izvor: Megafon.co, 03.Jun.2020, 13:44

Na prvom onlajn međunarodnom takmičenju Fakulteta umetnosti 150 takmičara

Studenti, učenici i umetnici iz celog sveta učestvovali su na prvom Međunarodnom internet takmičenju “Konstantin Veliki”. Među njima su takmičari iz Srbije, Rusije, Italije, Nemačke, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Grčke, Švedske, Slovenije, Severne Makedonije, Hrvatske, BIH, Poljske, Letonije, Albanije, Ukrajine, Bugarske…
Stručni žiri ocenjivao je više od 150 takmičara i dodelio 25 prvih nagrada i 6 >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << laureata disciplina. Ovogodišnji dobitnik Grand prix nagrade je Nikola Varžić iz Slovenije.
“Kao završetak godišnjeg ciklusa Takmičenja planiran je Gala koncert laureata i nagrađenih učesnika Takmičenja u okviru proslave slave Grada Niša – Sveti car Konstantin i carica Jelena. Međutim, zbog okolnosti u vezi sa virusom COVID-19 ove godine Laureati i nagrađeni umetnici predstaviće se video snimcima na oficijelnom YouTube kanalu Takmičenja”, kažu sa Fakulteta umetnosti.
Te snimke možete pogledati NA OVOM LINKU.
O takmičenju Međunarodno takmičenje “Konstantin Veliki” pokrenuto je septembra 2019. godine. Organizuje se preko interneta koji danas povezuje milijarde ljudi širom sveta. U okviru takmičenja postoji 18 disciplina iz oblasti umetnosti, muzičke i primenjene umetnosti. Na ovaj način takmičarima je olakšano učešće, bez velikog finansijskog ulaganja, a uklanjaju se i geografske barijere. Tako su se prijavili učesnici iz 16 zemalja, a žiri su činili stručnjaci iz 26 zemalja. Takmičenje se održava u ciklusima od po godinu dana.
Takmičenje je nazvano po najpoznatijem Nišliji – Konstantinu Velikom koji je reformisao Rimsko carstvo i kroz Milanski edikt ustanovio ravnopravnost i toleranciju.
Organizatori Međunarodnog takmičenja “Konstantin Veliki” su Fakultet umetnosti u Nišu, Univerzitet u Nišu i Grad Niš. A uz podršku Studentskog kulturnog centra, Galerije savremene likovne umetnosti i Udruženja muzičkih teoretičara Srbije. Inače, niški Fakultet umetnosti nosilac je nagrade 11. januar – najvišeg priznanja Grada. Angažuje istaknute umetnike i pedagoge iz celog sveta, uz stalno održavanje radionica i majstorskih kurseva. Izdavač je velikog broja naučnih publikacija, časopisa i audio izdanja.
Ilustracija – FU Niš


Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Megafon.co...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slovenački umetnik dobitnik Gran prija na internet takmičenju niškog Fakulteta umetnosti

Izvor: JužneVesti.com, 03.Jun.2020

U konkurenciji više od 150 takmičara iz brojnih evropskih i svetskih zemalja koji su učestvovali na prvom Međunarodnom internet takmičenju "Konstantin Veliki" koje je organizovao Fakultet umetnosti iz Niša glavnu nagradu osvojio je Nikola Varžić iz Slovenije. Takmičari iz Srbije, Rusije, Italije,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.