Slovenački umetnik dobitnik Gran prija na internet takmičenju niškog Fakulteta umetnosti

Izvor: JužneVesti.com, 03.Jun.2020, 14:01

Slovenački umetnik dobitnik Gran prija na internet takmičenju niškog Fakulteta umetnosti

U konkurenciji više od 150 takmičara iz brojnih evropskih i svetskih zemalja koji su učestvovali na prvom Međunarodnom internet takmičenju "Konstantin Veliki" koje je organizovao Fakultet umetnosti iz Niša glavnu nagradu osvojio je Nikola Varžić iz Slovenije. Takmičari iz Srbije, Rusije, Italije, Nemačke, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Grčke, Švedske, Slovenije, Severne Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Poljske, Letonije, Albanije, Ukrajine i Bugarske nadmetali >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su se u 18 disciplina iz oblasti umetnosti, muzičke i primenjene umetnosti.

Prvo takmičenje; foto: Fakultet umetnosti Niš

Sve takmičare je ocenljivao žiri koji je, kako navode sa Fakulteta umetnosti, imao visoke kriterijume i objektivnost u ocenjivanju više od 150 takmičara i dodelio 25 prvih nagrada i 6 laureata disciplina.

Kao završetak godišnjeg ciklusa Takmičenja planiran je Gala koncert laureata i nagrađenih učesnika takmičenja u okviru proslave slave Grada Niša - Sveti car Konstantin i carica Jelena. Međutim, zbog okolnosti u vezi sa virusom COVID-19 ove godine Laureati i nagrađeni umetnici predstaviće se video-snimcima na oficijelnom YouTube kanalu takmičenja - kažu organizatori.

Međunarodno takmičenje "Konstantin Veliki" pokrenuto je septembra 2019. godine, a kako navode sa niškog fakulteta, organizuje se preko interneta koji danas povezuje milijarde ljudi širom sveta.

Ovako jedinstveno koncipirano takmičenje, omogućava prisutnost takmičara, bez velikog finansijskog ulaganja, uklanja geografske barijere i otvara mogućnost učešća učenicima, studentima i umetnicima iz svih zemalja sveta. Žiri takmičenja "Konstantin Veliki" čine eminentni umetnici iz celog sveta. Takmičenje se održava u ciklusima od po godinu dana u cilju razvoja, afirmacije mladih umetnika i jačanja međunarodnih kulturnih odnosa - navode sa Fakulteta.

Organizatori Međunarodnog takmičenja "Konstantin Veliki" su Fakultet umetnosti u Nišu, Univerzitet u Nišu i Grad Niš uz podršku Studentskog kulturnog centra, Galerije savremene likovne umetnosti i Udruženja muzičkih teoretičara Srbije.

Oficijelni YouTube kanal ovog takmičenja možete pronaći ovde.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.