Na pomolu nova opasna eskalacija – Belorusija će napasti?

Izvor: B92, 21.Mar.2022, 21:06

Na pomolu nova opasna eskalacija – Belorusija će napasti?

Belorusija bi uskoro mogla da se pridruži ruskoj operaciji u Ukrajini, što bi takođe moglo da omogući Moskvi da postavi nuklearno oružje na svojoj teritoriji.

Ovo je izjavio visoki zvaničnik NATO-a koji je anonimno govorio, prenosi Gardijan.

Zvaničnik tvrdi da je NATO veoma zabrinut zbog ovakvog razvoja događaja.

"Beloruske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlasti pripremaju teren za opravdavanje beloruske ofanzive na Ukrajinu i za brzo razmeštanje ruskog nuklearnog naoružanja na njenoj teritoriji. Ukrajinski zvaničnici su već javno upozorili da bi Minsk mogao da se umeša u rat, ali iako je Belorusija dozvolila ruskim trupama da koriste svoju teritoriju za kopnene i vazdušne operacije, NATO do sada nije video nikakve dokaze da su same beloruske trupe bile direktno uključene u rat u Ukrajina", rekao je.

"Ne kažem da će Rusi sutra tamo postaviti nuklearne rakete. Ono što želim da kažem jeste da su preduzeti politički koraci koji im omogućavaju da povuku takav potez ako se takva odluka donese", objasnio je zvaničnik.

On je dalje rekao da je ceo ukrajinski rat bio na ivici ćorsokaka u smislu da ukrajinske snage sprečavaju ruske trupe da ostvare značajan napredak na terenu, dok istovremeno Rusi ne odustaju od svojih operacija.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.